Afbeelding
Foto: PR

Hele rij huizen in drie maanden

Huisvesting n Halverwege april lag er aan de Brunelkamp in Leiderdorp nog een braakliggend stuk grond, vorige week vrijdag ontvingen huurders van de twaalf eengezinswoningen die daar zijn verrezen de sleutels van hun woningen.

De huizen, die liggen in de wijk Voorhof tegenover het Alrijne Ziekenhuis, zijn in razend tempo gebouwd. Aannemer IBB Kondor kon ze in drie maanden neerzetten omdat veel elementen in de fabriek kant-en-klaar gemaakt zijn. Per dag werden de muren en het dak van één woning in elkaar gezet. Een uniek schouwspel dat regelmatig publiek trok. Het gaat om vierkamerwoningen van ruim 100 vierkante meter met het groene energielabel A en een huurprijs van € 710,68 per maand. Iedere woning is voorzien van drie zonnepanelen die zorgen voor een afname van de stroomkosten.

Tijdens de open dag reageerden de kersverse bewoners enthousiast op hun nieuwe onderkomen. "De woningen zijn verrassend groot en hebben een grote tuin", aldus een blijde huurder.

100 procent doorstromers

Met de oplevering van de woningen komen er 43 nieuwe bewoners in de wijk Voorhof. Voor de woningen is lokaal maatwerk van toepassing. Hiermee willen Rijnhart Wonen en de gemeente Leiderdorp zoveel mogelijk doorstroming in de woningmarkt bereiken. Dit is bij de Brunelkamp zeer goed gelukt. Alle huurders zijn doorstromers, wat betekent dat zij een huurwoning achterlaten die weer verhuurd of verkocht kan worden aan andere woningzoekers.

Huurders van Rijnhart Wonen uit Leiderdorp of Zoeterwoude die een woning achterlieten kregen als eerste voorrang. Gevolgd door huurders van een andere woningcorporaties die aangesloten zijn bij Woningnet. Tot slot kwamen overige belangstellenden op basis van inschrijfduur bij Woningnet. Uiteindelijk zijn drie woningen verhuurd aan huurders van Rijnhart Wonen uit Leiderdorp. De andere huurders komen uit Zoeterwoude (1), Leiden (6), Voorschoten (1) en Oegstgeest (1). De woningen worden bewoond door gezinnen van minimaal drie personen. De buurt wordt twintig kinderen rijker.