De start op de Beestenmarkt bij een eerdere editie van de Midnight Walk Leiden. | Foto: PR
De start op de Beestenmarkt bij een eerdere editie van de Midnight Walk Leiden. | Foto: PR Foto:

Midnight Walk Leiden wordt weer een feestje

benefiet n Een avondwandeling van vier kilometer door de mooiste straten van oud-Leiden waarbij je gemiddeld elke 250 meter wordt vermaakt met een optreden of act. Dat is de Midnight Walk Leiden. Dit populaire benefiet evenement wordt op vrijdagavond 26 augustus alweer voor de vijfde keer georganiseerd.

De afgelopen jaren was de Midnight Walk steeds een groot succes met een opkomst van rond de 1200 deelnemers. Daarbij zijn veel nieuwe wandelaars maar ook veel 'oudgedienden'; de route is iedere keer anders en zelfs wie Leiden goed kent, kan zo nog nieuwe, prachtige plekjes ontdekken.

muziek, dans, toneel....

Ook de artiesten wisselen elke editie, wat de Midnight Walk steeds weer een echt feestje maakt. De in totaal zestien optredens zijn zowel op binnen- als op buitenlocaties en zeer divers; muziek, dans, toneel, poëzie, acrobatiek, er zit van alles bij.

Iedereen kan meedoen aan de Midnight Walk. Of je nu jong bent of oud, sportief of ongetraind, alleen, of met familie, vrienden en collega's loopt. Vier kilometer wandelen is geen enorme afstand, maar de meeste deelnemers zullen er toch ruim twee uur mee bezig zijn, inclusief het bekijken van alle optredens. En wellicht een pauze op een van de vele terrasjes waar de lopers langskomen.

Wethouder Marleen Damen opent de Midnight Walk Leiden vrijdag 26 augustus om 19.30 uur op de Beestenmarkt. Hier gaan de eerste lopers om 19.45 van start, de laatsten gaan weg om 21.00 uur. Voor middernacht moet iedereen weer terug zijn op de Beestenmarkt.

Via de website midnightwalk-leiden.nl is het nu al mogelijk tickets te kopen. Die kosten 12,50 euro wanneer ze voor 25 augustus besteld worden. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis en studenten betalen 7,50 euro. Op de avond zelf zijn de kaartjes 15,00 euro.

Opbrengst voor goede doel

De opbrengst gaat, zoals ieder jaar, naar een goed doel. Dit keer wordt geld ingezameld twee projecten die meisjes en jonge vrouwen in Kenia en Oeganda een kans geven op een betere toekomst. Vrouwen aan de Bal en Stop Schooluitval doen dat elk op een geheel eigen, en effectieve wijze. Meer informatie over de projecten is te vinden op midnightwalk-leiden.nl.

De Midnight Walk wordt georganiseerd door drie serviceclubs van vakvrouwen in de Leidse regio: Zonta aan de Leede, Soroptimistclub Leiden Aurora en Soroptimistclub Leiden.