Marc met zijn trofee. | Foto: PR
Marc met zijn trofee. | Foto: PR Foto: PR

RCL gaat voor eigen jeugd

VOETBAL n RCL zet in het komende seizoen volop in op de eigen jeugdspelers. De club heeft niet willen profiteren van de spelers die na de opheffing van de Groene Hart Combinatie (GHC) op zoek zijn naar een nieuwe vereniging.

Door: Frans Brocken

"We gaan vol voor onze eigen jeugd. Zo komen bijvoorbeeld veel eigen Leiderdorpse jeugdspelers door van de onlangs naar de landelijke 4e divisie gepromoveerde A1", zegt voorzitter Kees van der Burg.

Het wordt naar het zich laat aanzien dringen voor een plaats in de selectieteams. De club krijgt ook versterking van buitenaf. Zo komt Patrick van der Spoel terug op het oude nest. Hij speelde tot enkel seizoenen geleden bij RCL en werd altijd gerekend tot een van de betere verdedigers.

Danny Scheurwater, de jongere broer van Nick Scheurwater, kan ook uitgroeien tot een vaste waarde. Hij heeft voor RCL gekozen na de degradatie van UDO uit de 3e klasse.

Het komende seizoen wordt interessant voor RCL. Er wacht de Bloemerdclub maar liefst drie regionale derby's. Dat blijkt uit de competitie indeling die afgelopen week bekend gemaakt werd door de KNVB. Zo maakt RCL voor het eerst in competitieverband kennis met de RKSV DOCOS. De Morsclub werd afgelopen seizoen afgetekend kampioen in de 3e klasse. Verder komt RCL UVS en Valken '68 weer tegen. RCL heeft wat goed te maken tegen UVS. De ploeg uit de Kikkerpolder maakte aan het slot van vorig seizoen een einde aan de ongeslagen reeks van RCL. Valken'68 is een vertrouwde tegenstander. De Valkenburgers degradeerden vorig seizoen uit de 1e klasse.


Battlechess wisseltrofee                voor Marc Kentstra

schaken n Op woensdag 22 juni beëindigde de jeugdafdeling van SV Leiderdorp het schaakseizoen met een feestelijke slotavond. Marc Kentstra kreeg als winnaar van het bekertoernooi de Battlechess wisseltrofee overhandigd.

De jeugdleden van SV Leiderdorp krijgen op hun wekelijkse clubavonden een afwisselend programma voorgeschoteld. Naast de reguliere competitie en het snelschaken wordt ook een heus bekertoernooi afgewerkt waarbij de gevorderde jeugdschakers ingedeeld worden in groepen van zestien spelers. Wie achtereenvolgens de voorronde, de kwartfinale en de halve finale wint, speelt uiteindelijk de finale om 'de Gouden Koning'.

Na overwinningen op Renzo Korbee (voorronde), Thomas Kentstra (kwartfinale) en Jelmer van de Kamp (halve finale), versloeg Marc Kentstra in een spannende finale Björn van Houdt en veroverde daarmee de 'Gouden Koning'. Ook mag Marc een jaar lang de Battlechess-wisseltrofee beheren.

In de tweede groep won Veerle Schenkelaars de Gouden Koning. Lennard van der Eng won de Gouden Koning in de derde groep.

Op woensdag 24 augustus start

het nieuwe seizoen in School Kastanjelaan, Kindcentrum De Brink, Kastanjelaan 6 te Leiderdorp. Er wordt om 18.45 uur begonnen en de clubavond duurt tot 19.30/19.45 uur voor de allerjongsten en tot uiterlijk 20.15 uur voor de gevorderden. Belangstellenden zijn welkom. Natuurlijk mogen kandidaat-leden eerst een paar weken 'proefdraaien' alvorens tot een lidmaatschap wordt overgegaan. Voor meer informatie: Roald Vahl (jeugdleider), r.vahl@hetnet.nl.


140 turners bij Leidse Kampioenschappen

turnen n Zondag 3 juli heeft Gymsport Leiden voor de eerste keer de Leidse Kampioenschappen Turnen georganiseerd. Ruim 140 selectieturners deden mee aan deze nieuwe clubkampioenschappen in Leiden, waaronder ook veel Leiderdorpse turn(st)ers. Er werden vier kampioenen gekroond. De 9-jarige Nikki van den Kerkhof uit Leiderdorp (foto, pupil 1, D1) werd eerste in de onderbouw dames, Emma Volkers (junior E) pakte de hoofdprijs bij de bovenbouw dames. Bij de heren wonnen Bo van der Schoor (pupil 8, 2e divisie) in de onderbouw en Timo van Abswoude (senior 6, 4e divisie) in de bovenbouw.

Afbeelding