Paraplu's waren wel nodig tijdens de open avond van de schooltuinen vorige week woensdag. | Foto: C. v.d. Laan
Paraplu's waren wel nodig tijdens de open avond van de schooltuinen vorige week woensdag. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Tuintjes kijken in de regen

schooltuinen n Kleddernat was het vorige week woensdag tijdens de open avond op het Leiderdorpse schooltuinencomplex De Sterrekers. Toch kwamen er nog aardig wat (groot)ouders en broertjes en zusjes van de groep 6 leerlingen die momenteel tuinieren in de Bloemerd kijken hoe de tuintjes erbij staan. Waarbij paraplu's wel nodig waren.

Het kan verkeren. Vorig jaar was er rond deze tijd een hittegolf. Toen moesten de vrijwilligers van de schooltuinen alle zeilen bijzetten om de gewassen niet te laten verdrogen. Maar ook het herfstachtige weer van nu is een bedreiging voor alles wat er in de tuintjes groeit en bloeit; de nattigheid zorgt voor veel naaktslakken, die flink wat vraatschade veroorzaken.

Ieder jaar van april tot en met september krijgen alle Leiderdorpse groep 6/7 leerlingen een tuintje op De Sterrekers, waar ze onder leiding van vrijwilligers groenten en bloemen kweken, en zo kennis maken met natuur en milieu.