Afbeelding
Foto: PR

Poëtische zomeravond in de Heemtuin

rondwandeling n Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert op dinsdagavond 5 juli een poƫtische rondwandeling langs de dertien beelden die op dit moment in de Heemtuin zijn geƫxposeerd.

Dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof draagt bij ieder beeld een toepasselijk gedicht voor. Bovendien geeft Aris de Bakker, projectleider van Stichting Kunst in de Heemtuin, een korte toelichting bij de beelden.

Iedereen die deze zomeravond met natuur en cultuur wil bijwonen, is van harte welkom. De wandeling start om 20.30 uur bij atelier De Lange Akker (het 'Hans-en-Grietje huisje') aan de Persant Snoepweg en duurt tot ongeveer 22.30 uur.


Drie kampioenen

waterpolo n Op zondag 19 juni heeft Leiderdorp er drie kampioenen bij gekregen: Winston van Berkel, Nousha Kordestani en Mila Spee. Alledrie spelen ze bij de Zijl in de EG1 (jongens/meisjes onder 11). Nadat ze in het afgelopen seizoen eerste werden in de 1e klasse van onze regio, mochten ze in het weekend van 18 en19 juni strijden om het Nederlands Kampioenschap Waterpolo onder 11 (gemengd) in Hilversum, waar de veertien beste teams van Nederland aantraden. En ook hier pakte De Zijl EG1 de hoofdprijs! Op de foto het kampioensteam met coaches en trainers Niels Joor, Robert van Berkel en Mireille Esseveld


Beachtoernooi voor iedereen

beachvolleybal n Zaterdag 2 juli organiseert Leython Beach een toernooi dat toegankelijk is voor iedereen die een keertje wil komen beachen op de velden van Leython DC. Wel of geen ervaring, wel of geen Leython Beach lid, met teams van 2 of 4, het maakt deze keer niet uit. Neem je vrienden, familie en/of buren mee om er een mooie dag van te maken en te laten zien hoe leuk (beach)volleyballen is. Vooraf aanmelden via beach@leythondc.nl. Meer informatie: www.leythondc.nl.