Een blik op het enorm brede assortiment van Praxis Magastore Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan
Een blik op het enorm brede assortiment van Praxis Magastore Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Praxis is zomerklaar

n Grootste bouwmarkt in de regio biedt meer

zakelijk n Als het binnenkort echt gaat zomeren, is de Praxis Megastore in Leiderdorp er klaar voor. In de bouwmarkt aan de Zijlbaan is van alles te vinden voor tuin en terras. Van tuinmeubelen en barbecues tot aan zwembaden.

Met 7.000 vierkante meter is de Leiderdorpse Praxis Megastore de grootste bouwmarkt tussen Den Haag en Amsterdam. "Dat betekent dat we een enorm assortiment kunnen voeren", zegt franchiser/eigenaar Jan Kroese. "Neem bijvoorbeeld de zwembaden, die zal je bij de meeste Praxis zaken niet vinden, daar is gewoonweg geen plek voor."

Deze zomer is ook ruim plek gereserveerd voor steigerhout om zelf de momenteel razend populaire steigerhouten tuinmeubelen van te maken (die je overigens ook kant-en-klaar kunt kopen). Als extra service staat er een computer om kussens op maat te bestellen.

De Praxis Megastore Leiderdorp heeft alles wat je van een Praxis verwacht, en daarbij nog een hoop extra's. "Wij zijn heel decoratief ingesteld. Zo hebben we een erg leuk assortiment aan verlichting en gangpaden vol met muur- en raamdecoratie. Dat zie je ook terug aan het grote aantal vrouwelijke klanten", vertelt Kroese. Indrukwekkend is ook de vloerenafdeling, met zo'n vijfhonderd vierkante meter aan laminaat. "Dat is ons meest verkochte artikel. Sinds enige tijd hebben we hier een bespreektafel neergezet zodat onze medewerkers de klanten in alle rust kunnen adviseren en helpen hun bestelling af te ronden."

Zo'n tafel staat ook midden in de uitgebreide sanitair afdeling. Wat hulp van de deskundige medewerkers is geen overbodige luxe want het aanbod is overweldigend. Alleen al voor kranen is een hele straat gereserveerd.

Om alle materialen op een goede manier te kunnen verwerken, bestaat uit hele midden sectie van de bouwmarkt uit wat Kroese 'de workshop' noemt. Met alle mogelijke gereedschappen en aanverwante artikelen.

Door de zaak heen vindt je overal de genoemde extra's. Zoals de Vitility artikelen, handige hulpmiddelen voor senioren. Of de grappig beschilderde wc-brilletjes voor peuters en kleuters. "Die vliegen de deur uit." Kroese verkoopt tegenwoordig zelfs 3D printers. "Dat is echt voor de liefhebbers."

Kroese is trots op zijn zaak. Niet alleen vanwege de grootte, maar vooral omdat Leiderdorpse Praxis onveranderlijk uitstekend scoort bij klantvriendelijkheidsonderzoeken. "De Praxiszaken in het algemeen doen het goed, maar wij zitten daar op alle punten nog wat boven. Met name op gebied van assortiment en van vriendelijkheid en deskundigheid van het personeel scoren we opvallend hoog. Daarmee hebben we een goede naam opgebouwd in de regio. En daar doe je het voor!"