Het Hoop Theater. | Foto: PR
Het Hoop Theater. | Foto: PR Foto: PR

Vluchtelingen spelen hun verhaal

pantomime n Het Hoop Theater, een groep van dertien Syrische, Palestijnse en Koerdische mannen en kinderen uit de noodopvang voor asielzoekers aan de Leidsedreef, speelt op zaterdag 2 juli de voorstelling 'A homeland's story' in het theater van toneelvereniging Theater Toverlei in De Sterrentuin aan de Van Diepingenlaan 110A in Leiderdorp. Het is een bijzondere pantomime voorstelling met Arabische geluidseffecten en dans.

'Het verhaal van een land' brengt het verhaal van gewone mensen in oorlogsgebieden op een aangrijpende wijze heel dichtbij. Door middel van pantomime wordt indringend uitgebeeld hoe het leven was en hoe het is geworden.

De voorstelling van 2 juli start om 20.00 uur. Kaarten à € 5,- zijn te reserveren via tel. (071) 5895020 of via de website www.hoopvoorvluchtelingen.org. De opbrengst is bestemd voor de stichting Hoop voor Vluchtelingen die een vangnet wil bieden voor vluchtelingen die in Nederland wachten op de start van een procedure en daardoor nog nergens voor in aanmerking komen.