Het nieuwe Toverlei bestuur, v.l.n.r. Esther Veenstra, Fred van Setten, Marieke Markwat, Lorien de Roode en Pieter Breemerkamp. | Foto: PR
Het nieuwe Toverlei bestuur, v.l.n.r. Esther Veenstra, Fred van Setten, Marieke Markwat, Lorien de Roode en Pieter Breemerkamp. | Foto: PR Foto:

Nieuw bestuur wil Toverlei laten groeien

toneelvereniging n Sinds enkele maanden heeft de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei een nieuw bestuur dat bestaat uit een vijftal leden: voorzitter Lorien de Roode, Esther Veenstra, Fred van Setten, Marieke Markwat en Pieter Breemerkamp. Het nieuwe bestuur heeft een aantal speerpunten gevormd voor haar beleid, met als doel de vereniging verder te laten groeien en haar in Leiderdorp nog duidelijker op de kaart te zetten.

Theater Toverlei, dat dit jaar veertig jaar bestaat, is gevestigd in het enige vaste theater in Leiderdorp, dat zich bevindt in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. Het theater biedt plaats aan vijfenzeventig bezoekers en heeft een eigen foyer, een ruime speelvloer en een uitgebreide technische inrichting.

Elk jaar worden er drie producties gespeeld: een avondvullend stuk in het voorjaar, een avondvullend stuk of eenakters in het najaar en een Sinterklaasproductie voor de kinderen van Leiderdorp in december. Voor de eenakters en het avondvullend stuk wordt gewerkt met audities. Aan het Sinterklaasstuk kan elk lid sowieso deelnemen. Daarnaast spelen de Toverkids, een jeugdgroep binnen Toverlei voor kinderen van acht tot twaalf jaar, hun voorstelling in maart.

De vereniging heeft ongeveer dertig enthousiaste leden, die elk op hun eigen manier bijdrage leveren. Er zijn zo'n acht commissies, die samen met het bestuur de vereniging draaiende houden. Van elk lid wordt verwacht om plaats te nemen in één van deze commissies. Voor en door de leden worden een aantal keer per jaar activiteiten georganiseerd, zoals toneelworkshops, borrels en het bezoeken van voorstellingen van andere verenigingen.
Het bestuur heeft zichzelf ten doel gesteld om de bekendheid van Toverlei binnen Leiderdorp te vergroten. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe website en er wordt onderzocht op welke manieren Toverlei kan samenwerken met andere (culturele) instellingen in Leiderdorp en omstreken. De vereniging wil zich ook meer laten zien in Leiderdorp. Een mooie aftrap daarvoor werd gedaan met het Open Podium op 10 en 11 juni. Dit evenement, waarop inwoners van Leiderdorp hun kunsten op het gebied van theater, zang, dans en cabaret konden laten zien, was een groot succes, waarbij Toverlei vele nieuwe gezichten in het theater kon verwelkomen.
Door de recentelijke bezuinigingen vanuit de gemeente wordt de vereniging uitgedaagd om dingen anders aan te gaan pakken. Het bestuur ziet daar voor de komende jaren dan ook een grote uitdaging in, maar is ervan overtuigd dat ze daarin zal slagen.

Ambities genoeg bij het nieuwe bestuur en daarvoor kan de vereniging nog best wat enthousiaste nieuwe leden gebruiken. Geïnteresseerden kunnen volop informatie vinden op www.toverlei.nl. Of stuur een e-mail naar info@toverlei.nl.