Als welkom kregen de huurders van het Bakkerspunt een Nederlandse vlag met vlaggenhouder van Rijnhart Wonen.
Als welkom kregen de huurders van het Bakkerspunt een Nederlandse vlag met vlaggenhouder van Rijnhart Wonen. Foto: PR

Huurders Bakkerspunt ontvangen sleutel

Zoeterwoude n Twintig bewoners zijn vorige week donderdag door de gemeente Zoeterwoude, De Huurderij en Rijnhart Wonen welkom geheten in hun gloednieuwe woning in het Bakkerspunt. Onder het genot van een feestelijk ontbijt ontvingen huurders de sleutel van hun huurappartement.

Alle woningen zijn tegelijkertijd opgeleverd en de contracten zijn per woonlaag ondertekend. Locoburgemeester Ton de Gans feliciteerde de gelukkigen en wenste hen heel veel woonplezier toe. 'De gelukkigen' zijn zij zeker. Met meer dan 430 woningzoekenden die reageerden op een woning in het Bakkerspunt was de kans op een woning klein.

Het appartementencomplex bestaat uit drie lagen met elk vijf appartementen. Op de woningen is lokaal maatwerk toegepast. Dit heeft zeer goed uitgepakt voor starters uit Zoeterwoude en omgeving. Maar liefst elf appartementen verhuurt Rijnhart Wonen aan starters. Negen daarvan zijn verhuurd aan starters uit Zoeterwoude. Dit is een antwoord op de jarenlange wens van de politieke partijen om jongeren te behouden in Zoeterwoude.

Korting voor jongeren

Zeer uniek aan dit project is de korting die jongeren van 21 en 22 jaar krijgen op de goedkoopste woningen. Zes jongeren maken gebruik van deze aantrekkelijke regeling. Zij betalen totdat zij 23 jaar zijn slechts een kale huurprijs van 394 euro per maand voor een tweekamerwoning. Op deze manier komt Rijnhart Wonen starters met huurtoeslag tegemoet, zodat het gemakkelijker is de eerste stap naar de woningmarkt te zetten. De kale huurprijs voor de vier benedenwoningen met een eigen buitenruimte en berging bedraagt 586,68 euro per maand. De overige elf woningen hebben een kale huurprijs van 499,20 euro per maand.

Het project Bakkerspunt is gelegen in Zoeterwoude Dorp en is omringd met voorzieningen als een supermarkt, apotheek en bushalte. In dit gebied heeft Rijnhart Wonen de nieuwbouwplannen afgestemd op de lokale woningbehoefte. De woningcorporatie heeft met het Bakkerspunt zeer betaalbare woningen gecreƫerd.


Laatste penseelstreek Ridderspoortunnel

leiden n De Ridderspoortunnel in de Merenwijk is opgesierd met levensechte muurschilderingen van de flora en fauna uit de Boterhuispolder. De nieuwe Leidse wethouder Paul Dirkse (Onderwijs, Sport en Duurzaamheid) mocht vorige week woensdagmiddag de laatste penseelstreek zetten. Met verve schilderde hij de Leidse sleutels op de mouw van een flinke fietser.

Met levensechte natuurschilderingen is in de Ridderspoortunnel de historie en biodiversiteit van Boterhuispolder in beeld gebracht. De tunnel heeft hiermee niet alleen een decoratieve verfraaiing gekregen, de beschildering heeft ook een educatieve functie. De Boterbloem, het Pijlkruid en de Rouwmantel zijn te ontdekken, en ook de Kemphaan, de Zomertaling en de Groene glazenmaker.

De Ridderspoortunnel loopt parallel aan de Gooimeerlaan en is onderdeel van de Boterhuisroute die vanuit het centrum door de Merenwijk naar de Boterhuispolder in de Leidse Ommelanden voert. De Leidse Ommelanden vormen het buitengebied rondom Leiden.

De gemeente Leiden heeft als onderdeel van het programma Ommelanden initiatief genomen tot dit schilderwerk. Het kunstadviesbureau Artvision heeft hiervoor opdracht gekregen. De uitvoerend kunstenaar is Judith van der Meer. De bewoners en de wijkvereniging Merenwijk toonden zich zeer betrokken bij de totstandkoming van de muurschildering.

Wethouder Paul Dirkse zet de laatste penseelstreek. | Foto: Buro JP