Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe Protestantse predikant in Leiderdorp

bevestiging n Zondag 26 juni wordt ds. Hester Smits bevestigd als predikant van de Protestantse Kerk in Leiderdorp.

Met haar komst is het predikantenteam weer op volle sterkte. Haar beide collega's, ds. Ester de Paauw en ds. Stephan Kurtzahn, zullen haar in het midden van de gemeente bevestigen. Dat gebeurt in een dienst die om 10.00 uur begint en die gehouden wordt in de Scheppingskerk. Na afloop is er gelegenheid om met Hester Smits kennis te maken.

Ds. Smits is 49 jaar geleden geboren in een Nederlands gezin in Luxemburg. Na haar middelbare school kwam zij naar Leiden om theologie te studeren. Daarna volgde zij de predikantenopleiding aan de universiteit van Groningen. Vanaf 2010 werkte zij als predikant in Wognum, waar zij afgelopen week afscheid nam.


Optreden Viswijvenkoor in Leythenrode

zang n Op donderdag 23 juni treedt het Leidse Viswijvenkoor van 19.30 tot 21.15 uur op in de Pyramide van Verpleeghuis Leythenrode.

Het Viswijvenkoor Leiden bestaat alleen uit vrouwen afkomstig uit Leiden en omgeving. Onder muzikale begeleiding van accordeon en fluit, zingen ze sinds 1996 meerstemmige liederen over de zee.

Het Viswijvenkoor heeft een gevarieerd repertoire. Van Nederlandstalige liederen tot Engelstalig, Franse en zelfs een enkel Grieks, Spaans, Italiaans en Russisch lied completeren de lijst. Het wel en wee van vissers en matrozen wordt bezongen. Even zo vaak gaat het trouwens over de wal, over de mensen die - nog steeds - vol smacht wachten op de terugkomst van hun geliefde.

Ook Engelstalige shanty's - werkliederen die vroeger aan boord van de grote zeilschepen gezongen werden - komen voor. Van enkele nummers zijn de teksten bewerkt, zodat recht wordt gedaan aan het 'vrouwelijke karakter' van het koor. Maar er zijn ook eigen Nederlandstalige producties zoals 'Kom meiden naar de kade' en de tekst van het 'Viswijvenlied'.

Voor bewoners is de entrée gratis, bezoekers betalen €3,50.


Vluchtelingen spelen pantomime bij Toverlei

voorstelling n Een groep van 13 Syrische, Palestijnse en Koerdische mannen en kinderen die wonen in de noodopvang aan de Leidsedreef, geeft op zaterdag 2 juli een bijzondere pantomime voorstelling met Arabische geluidseffecten en dans in het theater van toneelvereniging Toverlei in De Sterrentuin.

De voorstelling 'A homeland story' brengt het verhaal van gewone mensen in oorlogsgebieden op een aangrijpende wijze heel dichtbij. Indringend wordt uitgebeeld hoe het leven was en hoe het is geworden.

Op 4 juni speelde 'Verhaal van een land' in het Wenstheater in Leiderdorp. De voorstelling is het waard door meer mensen gezien te worden!

De Sterrentuin ligt aan de Van Diepeningenlaan 110A in Leiderdorp. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten reserveren kan via tel. (071) 5895020 of de website www.hoopvoorvluchtelingen.org. De toegangsprijs is € 5,00.

De opbrengst is ten bate van Stichting Hoop voor Vluchtelingen. Deze stichting wil een vangnet bieden voor vluchtelingen die in Nederland wachten op de start van een procedure en daardoor nog nergens voor in aanmerking komen.


Vakantiecursussen MOL

muziek n In de zomervakantie organiseert stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) ook dit jaar weer een aantal muzikale zomeractiviteiten.

In de eerste en de laatste week van de zomervakantie biedt stichting MOL verschillende zomercursussen en workshops. Voor de jeugd die wel eens een instrument wil proberen zijn er driedaagse kennismakingsworkshops waarbij je kiest voor een speciaal instrument (piano, viool harp, blokluit, slagwerk) In drie dagen leer je dan al heel wat. Er wordt gewerkt in groepjes voor 5 – 7 jarigen, 7 – 10 jarigen en oudere deelnemers. 's Middags zijn er verschillende ensembles en bandjes om in mee te spelen en kun je meedoen met de driedaagse cursus zang.

Voor volwassenen zijn er onder meer een lezing en een lecture recital. et volledige programma staat op de website www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl. Alle activiteiten vinden plaats op de Hoge Rijndijk 16 in Zoeterwoude van 12 tot en met 14 juli en van 16 tot en met 18 augustus. Meer informatie: info@muziekonderwijs-leiderdorp.nl of 06-22320600.