De start van de Wandelchallenge voor mensen met een chronische handicap en hun familie en vrienden. | Foto: PR
De start van de Wandelchallenge voor mensen met een chronische handicap en hun familie en vrienden. | Foto: PR Foto: PR

Wandelchallenge levert 500 euro op

wandelen n De Wandelchallenge, georganiseerd op vrijdag 10 juni door Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk en Maatschap Goudeket, heeft 500 euro opgeleverd voor Franniez, een stichting die steun biedt aan kinderen met een chronische ziekte.

De wandelchallenge werd voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd en is bedoeld voor mensen met een chronische aandoening. Veel sportieve evenementen zijn gericht op mensen die niet in hun bewegen beperkt worden door hun gezondheid. Voor mensen met een chronische aandoening zijn deze evenementen vaak te inspannend en te belastend. Om deze mensen toch een uitdagende, gezellige en sportieve middag te bieden, is deze wandelchallenge georganiseerd. Waarbij het vooral de bedoeling was om dit samen te doen met vrienden en familie.

De deelnemers liepen één, twee of drie rondjes van ca. anderhalve kilometer door het Leiderdorpse sportpark de Bloemerd. Bij de finish werden ze begroet met rozen.

Met de challenge werd meteen een goed doel gesteund. De deelnemers hebben €250 bij elkaar gelopen. Beide praktijken hebben dit aangevuld tot een mooi bedrag van €500. Voor dit bedrag kan voor 18 kinderen een Frannies verzamelsysteem aangeschaft worden. Dit verzamelsysteem symboliseert allerlei moeilijke en belangrijke momenten in het ziekteproces.