V.l.n.r. voorzitter, Kees van der Burg, prijswinnaars Robin Brasker, Noëlle Opdam  en Marijke van den Berg, en trainers Stefan Luyks  en Janet Griffioen.
V.l.n.r. voorzitter, Kees van der Burg, prijswinnaars Robin Brasker, Noëlle Opdam en Marijke van den Berg, en trainers Stefan Luyks en Janet Griffioen. Foto: Frans Brocken

RCL sluit succesvol seizoen af met haringparty

Tekst en foto: Frans Brocken

voetbal n RCL heeft een mooi seizoen achter de rug. Het hoogste mannenteam wist in de nacompetitie net niet promotie naar de eerste klasse af te dwingen, maar de derde plaats in de eindrangschikking en de periodetitel werden als een succes ervaren. Voorzitter Kees van der Burg telde zijn zegeningen. Tijdens de vorige week donderdagavond gehouden haringparty in het clubgebouw in de Bloemerd kwam hij superlatieven te kort om de prestaties voor het voetlicht te brengen.

De investeringen in de jeugdopleiding beginnen vruchten af te werpen. De promotie van de A1 jongens naar de landelijke vierde divisie is een compliment voor de intensieve begeleiding van de trainers, zei Van der Burg. De promotie werd afgedwongen na een bloedstollend duel tegen RKDEO, dat na strafschoppen zijn meerdere in RCL moest erkennen.

sportprijzen

Van der Burg reikte daarna de RCL-sportprijzen uit. Marijke van der Berg werd uitgeroepen tot speelster van het seizoen 2015-2016. Met 25 doelpunten eindigde zij op een gedeelde eerste plaats op de landelijke topscorerslijst van de landelijke Hoofdklasse. Talent van het jaar bij de mannen werd Robin Brasker. Noëlle Obdam, aanvankelijk meevoetballende bij de jongens, maakte een sterk debuut door in de hoofdklasse. De keuzecommissie kwam logisch bij haar uit als talent van het jaar bij de vrouwen. Doelverdediger Andrew Bontje van het eerste herenteam werd tot beste speler uitgeroepen.

Trainer Stefan Luyks deed er een schepje boven op door op eigen titel Ruben Leugering en Thom Wijnalda tot spelers met de meeste inzet uit te kiezen. Van de selectiespelers hadden zij het minst bij de training verstek laten gaan.


Avondmarathon per kano

kanovaren n Op woensdag 15 juni streden twaalf kanovaarders om de prijzen in de Rijnland Avondmarathon, een ronde van 10 km door Leiderdorp en Leiden, over de Does, Dwarswatering, Zijl en Oude Rijn. De marathon werd georganiseerd door de Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland. Al voor de kruising met de Dwarswatering namen de snelste peddelaars, waaronder Jouke Witteveen en Koen van Ginkel in de K2 van Levitas/RCC en Olaf Heijne van Kanovereniging Beatrix, een grote voorsprong. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd bij de doorkomst onder de Spanjaardsbrug. Met een tijd van 43.38 werd Heijne de winnaar in de categorie K1, met Pier Siersma van Kanovereniging Viking als tweede op 12 seconden achterstand. Witteveen en Van Ginkel wonnen met een tijd van 44.03 in de categorie K2, gevolgd door Alexandra van Elsen en Jaap Kraayenga in K2 mix, eveneens van Levitas/RCC, met 49.21.

Kopgroep op de Oude Rijn . | Foto: Ab Kuling