Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Opvallend snelle tijden bij MidZomerLoop

hardlopen n De omstandigheden tijdens de Leiderdorpse MidZomerLoop, vorige week vrijdagavond, waren ideaal. Droog, niet te warm en weinig wind. Er werden dan ook opvallend goede tijden gelopen, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen.

Wellicht door de concurrentie van het Doeshavenconcert (zie elders in deze krant) was de opkomst met in totaal 243 deelnemers net wat lager dan vorig jaar (249). Maar de sfeer was er niet minder om. De organisatie had weer gezorgd voor een mooie omlijsting van het hardloopevenement met als hoogtepunt de barbecue achteraf, waar deelnemers en toeschouwers al etend konden terugkijken op de geleverde prestaties.

Sportwethouder Michiel van de Eng kneep iets na zevenen in de starttoeter, waarna vijftig kinderen weg stoven voor een rondje van anderhalve kilometer door de Bloemerd. Levi Teng was de eerste die over de finish kwam in 7 minuten en 3 seconden. Waarmee hij de winnende tijd van vorig jaar met maar liefst 10 seconden verbeterde. Ook bij de meisjes werd hard gelopen. Met haar 8.08 snoepte winnares Serana Brand 11 seconden af van de snelste tijd van vorig jaar.

Om half acht startten de 6 en de 10 kilometer lopers die een prachtige route liepen die door de Boterhuispolder voerde. Ook hier werden goede tijden genoteerd. Jochem Loos uit Roelofarendsveen was het snelst op de 6 kilometer, die hij aflegde in 22 minuten en 21 seconden. Vorig jaar had de winnaar daar nog ruim 25 seconden meer voor nodig. Loos had een ruim gat geslagen met Melvin Welsink uit Haarlem, die in 22.56 als tweede over de streep kwam.

De snelste vrouw op de 6 kilometer was Dani O'Sullivan uit Oegstgeest met 28.33, bijna twee minuten sneller dan de nummer 2, Wendy Schmit uit Zoetermeer. O'Sullivans tijd was wel langzamer dan die van de winnares van 2015, Mariska Brittijn, die toen 25.51 liep.

De 10 kilometer bij de mannen was

Foto's: R. v. Loen en C. v.d. Laan

een prooi voor Peter Biewenga, die 37.02 klokte. Wat redelijk in lijn was met de 37.15 waarmee Martijn v.d. Ster vorig jaar won. Biewenga moest er vrijdag wel voor vechten; hij werd op de voet gevolgd door André Schaap, die finishte in 37.08.

Liselotte van den Berg uit Zoeterwoude won de 10 kilometer met overmacht bij de vrouwen, in de indrukwekkende tijd van 39.16. Daarmee vermorzelde ze de tijd van vorig jaar met bijna zes minuten en was ze ruim zeven minuten sneller dan de nummer 2, Janneke van Spijker uit Leiderdorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding