Alle winnaars van het Sport 2000 Open Toernooi 2016 van LTC De Munnik bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg
Alle winnaars van het Sport 2000 Open Toernooi 2016 van LTC De Munnik bij elkaar. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Sportiviteit en gezelligheid op open toernooi De Munnik

tennis n De organisatoren van het Sport 2000 Open Toernooi 2016 van de Leiderdorpse tennisclub de Munnik konden zondagmiddag tevreden terugkijken op anderhalve week vol sportiviteit en gezelligheid.

De weergoden waren de tennissers goed gezind. Tijdens de wedstrijden, tien dagen lang vanaf in elk geval vijf uur 's middags, was het meestal droog en dus konden tennissers uit de hele regio het tegen elkaar opnemen. Zaterdag was het wat minder maar zondag zorgde een stralend zonnetje voor prima omstandigheden voor de finalewedstrijden die vanaf half tien 's ochtends gespeeld werden. Zondag in de namiddag konden de prijzen worden uitgereikt, waarna het nog lang gezellig bleef in de kantine.

Winnaars

Hieronder een overzicht van de toernooiwinnaars en de nummers 2 in de hoogste categorieën:

Heren enkel

1. Laurens van As

2. Joost Wensveen

Dames enkel

1. Simone van der Zalm

2. Gabriella van der Willige

Heren dubbel

1. Wouter van Tongeren / Oskar Wessels

2. Daniel Petitjean / Boudewijn Pouw

Dames dubbel

1. Celine van Es / Nicole Spelt

2. Irene Janssen / Esther Vogelpoel

Dames dubbel 35+

1. Ester Thomas / Francine Wolfert

2. Karin van Heijningen / Paula Neuteboom

Gemengd dubbel

1. Frank de Wit / Miranda van Veel

2. Sander Mulder / Celine van Es

De Munnik groeit en bloeit

Het Open Toernooi wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers van de bloeiende Leiderdorpse tennisvereniging, die volgend jaar tachtig jaar bestaat en momenteel bijna 1300 leden telt. En de groei zit er nog steeds in. Opvallend is voorals de toename van het aantal jeugdleden. De renovatie van het park aan de Hoogmadeseweg in het Oude Dorp heeft daar zeker aan bijgedragen.

Bij LTC de Munnik worden voor jong en oud lessen verzorgd. Vooral 's avonds zijn vrijwel alle twaalf all weatherbanen druk bezet. Door het hele jaar heen zijn er allerlei onderlinge toernooitjes voor diverse doelgroepen zoals jeugd, 40+ leden of 'ladies', maar vrij tennissen kan natuurlijk ook altijd. Het Park is elke dag open vanaf 9.00 uur 's ochtends.