Marc Neve en Pepijn de Vries tijdens de netwerkborrel. | Foto: Joop Wesseling / Rudeboy Media
Marc Neve en Pepijn de Vries tijdens de netwerkborrel. | Foto: Joop Wesseling / Rudeboy Media Foto: Joop Wesseling

Huizenmarkt leeft op

Netwerkborrel n De jaarlijkse netwerkborrel van Bakker & Neve Netwerknotarissen uit Leiderdorp werd vorige week woensdag druk bezocht door makelaars en hypotheekadviseurs uit de Leidse regio. Het notariskantoor van Marc Neve en Pepijn de Vries organiseert deze borrel ieder jaar en net als voorgaande jaren waren de weergoden het evenement goed gezind. Tijdens de bijeenkomst bij Brasserie Park kwam naar voren dat de huizenmarkt in de regio in de lift zit. Niet alleen de huizenprijzen stijgen, maar ook het aantal huizen dat verkocht wordt neemt toe. De lage rente zorgt er mede voor dat de huizenverkoop stijgt. "Iedere 1ste van de maand is het een komen en gaan van kopers, verkopers en adviseurs op ons kantoor, op deze datum worden vaak huizen overgedragen. We zien hier de laatste tijd weer een stijgende lijn in en verwachten dat het de komende tijd nog drukker wordt", zegt notaris Marc Neve.


BUUV nu bij Pluspunt

Prikbord n Bij Pluspunt op de Splinterlaan 156 is het eerste prikbord van de marktplaats voor burenhulp BUUV in Leiderdorp geplaatst.

Op het prikbord staan oproepjes voor burenhulp van Leiderdorpers. Bijvoorbeeld om elkaar te ontmoeten, samen iets te ondernemen of elkaar te helpen. Medewerkers van Pluspunt kunnen informatie geven en helpen bij het plaatsen van een bericht. Dat kan behalve op het prikbord ook op internet, via www.buuv.nu.

BUUV heeft in andere steden al bewezen een goed instrument te zijn om eenvoudig vraag en aanbod van burenhulp bij elkaar te brengen. Sinds medio april is BUUV actief in Leiden en Leiderdorp. Koken voor elkaar, iemand gezelschap houden, de hond uitlaten en tuinhulp blijken populaire activiteiten. Inmiddels doen meer dan 130 mensen mee en zijn bijna 70 matches tot stand gekomen via de website.

Mirjam Muller, directeur van Pluspunt Leiderdorp, is blij met het prikbord van BUUV op de Splinterlaan. "BUUV is een mooie manier om buren die iets voor of met elkaar willen doen met elkaar te verbinden. En een goede aanvulling op de vrijwilligers die via Pluspunt kunnen worden ingezet. Bij BUUV vinden buren elkaar direct en maken ze zelf afspraken. Het is mooi om te merken dat veel mensen wat voor een buurman of buurvrouw willen doen."