V.l.inks naar rechts: Raymond Frohwein , Marcel Wolfert, Hans van Velzen, Paul Timmerman, Marcel Volwater en Rob Versteeg. | Foto: PR
V.l.inks naar rechts: Raymond Frohwein , Marcel Wolfert, Hans van Velzen, Paul Timmerman, Marcel Volwater en Rob Versteeg. | Foto: PR Foto: PR

De Munnik aan top

tennis n Het eerste herenteam van de Leiderdorpse tennisvereniging De Munnik is zondag, net als vorig jaar, eerste geworden in hun poule in de landelijke hoofdklasse voor 35-plussers.

Captain Paul Timmerman: "Wat een strijd was het dit jaar. Op de laatste speeldag moesten we nog drie punten behalen tegen OLTC in Oegstgeest. We kwamen met 2-2 uit de singles, het tweede dubbelteam kon als eerste de baan op en verloor, waardoor het tweede dubbel de doorslag moest geven." En dat ging keurig volgens plan. De champagne werd geopend en het kampioenschap kon gevierd worden.

Door deze prestatie heeft het team zich geplaatst voor de kruisfinales, komend weekend in Lisse. waarin de nummer 1 en 2 van beide poules in de landelijke hoofdklasse onderling uitmaken wie er landskampioen wordt.


Diede Rozeboom pakt goud op NK Meerkamp

turnen n In de Limeshal in Alphen ad Rijn vonden dit weekend de finales van het herenturnen 1e, 2e en 3e divisie plaats. Leiderdorper Diede Rozeboom (14), lid van Excelsior Leiden, behaalde bij junioren 1 eerste divisie een gedeelde eerste plaats in de meerkamp en mocht trots het goud in ontvangst nemen. De dag erna stonden er voor hem vier toestelfinales op het programma en wist Diede nog drie plakken te veroveren.

Na in de achtste-, kwart- en halve meerkampfinales steeds op de tweede plaats te zijn geëindigd, kwam Diede zaterdag met een duidelijke missie. Het werd een ware nek aan nek race, waarbij hij met nog slechts zijn sprong te gaan een vierde plek in het tussenklassement innam. Met coaches Paul Mulder en Marcel Didden besloot hij er een schepje tactiek bovenop te doen. Een felle aanloop met verbeten gezicht, gevolgd door fraai uitgevoerde sprong met hoge moeilijkheidswaarde resulteerde in een waardering van 12.75 punten, genoeg om met de winnaar van de halve finales nu samen op het hoogste podium te mogen staan (71.75 punten).

Zondag was de dag van de toestelfinales, waarvoor Diede zich op de onderdelen sprong, brug, voltige en ringen had weten te plaatsen. Met een vierde plaats op de ringen en brons voor sprong, zilver op voltige en goud op brug sloot Diede zijn seizoen fantastisch af.

Ploeggenoten Edwin Klinkenberg en Vincent Schnorckh, zaterdag in de meerkamp beide vijfde, wisten hem te vergezellen op het podium. Edwin haalde tweemaal goud (ringen en vloer) bij de junioren-2 en Vincent goud en brons (brug en voltige) bij de senioren. Geschiedenis voor Gymsport Leiden Excelsior, dat zal moeten toezien dat met dit zeer succesvolle NK een periode wordt afgesloten. Vincent en Edwin gaan hun focus op de studie leggen en Diede zal volgend seizoen, in samenspraak met zijn coaches, meer uren gaan turnen bij PAX Hoofddorp, dat voor topsporters nog betere faciliteiten biedt. Naast zijn intensieve trainingsprogramma bij Pax zal de Leiderdorper betrokken blijven als (assistent)leider voor de jongste turners van Gymsport Leiden.


FC Rijnvogels wint Koetshuiscup

voetbal n Zaterdag was de ontknoping van de strijd om de Koetshuis 'de Burcht' Cup.

De kersverse derde divisionist FC Rijnvolges trok in de eerste halve finale nipt aan het langste eind tegen eersteklasser FC Boshuizen. Daarna was het de beurt aan de buren van Lugdunum en UVS om tegen elkaar uit te komen, waarbij de kikkers - net als eerder in de poulefase - te sterk bleken voor de blauwwitten. In de finale had FC Rijnvogels veel moeite met Lugdunum maar uiteindelijk kregen de Katwijkers de Leidenaren op de knieën.

FC Rijnvogels met de zwaar bevochten Koetshuis Cup. | Foto: J.P. Kranenburg