Het Doeshavenconcert van 2015. Lekker vanuit de boot met hapjes en drankjes luisteren naar muziek. | Foto: J.P. Kranenburg
Het Doeshavenconcert van 2015. Lekker vanuit de boot met hapjes en drankjes luisteren naar muziek. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Muziek en spektakel in de Doeshaven op 17 juni

n Concert door Leiderdorpers voor Leiderdorpers

doeshavenconcert n Na het grote succes van vorig jaar kon het niet uitblijven: het Doeshavenconcert krijgt een tweede editie. Aanstaande vrijdagavond, 17 juni, kan iedereen weer vanuit de boot of vanaf de kant luisteren en kijken naar een muzikaal gevarieerd muzikaal programma in de Leiderdorpse haven. De toegang is gratis.

Door: Corrie van der Laan

Burgemeester Laila Driessen is ook dit jaar de stuwende kracht achter het evenement. "Het wordt een concert door Leiderdorpers voor Leiderdorpers", zegt ze enthousiast. "Ik ben hier vorig jaar mee gestart om te laten zien dat de recreatiemogelijkheden in Leiderdorp enorm zijn. Het water is daarbij zeker ook belangrijk. En wat is nu leuker dan dat te combineren met muziek, waarbij allerlei talentvolle groepen hun dorpsgenoten laten meegenieten van hun hobby."

Onder het motto 'never change a winning team' keert een aantal van de groepen van vorig jaar terug op het podium. Zangroep Rot op juh, de slagwerkers van Tamarco, popkoor Songs2Sing en seniorenkoor Young@Heart zijn weer van de partij. Evenals operettezangers Ellen en Martin van Os.

Maar er is ook vernieuwing, vertelt Driessen. "We hebben Leiderdorps enige dixielandband, Swingin'Crash, erbij kunnen halen. Ook ben ik erg blij dat het Doeshavenkoor dit jaar kan optreden. Zij horen er natuurlijk echt bij. Verder hebben we een nieuwe dansgroep, dit jaar komt die van balletstudio Giselle."

Vorig jaar waren de optredens vanaf twee grote boten die waren afgemeerd aan een steiger haaks op de kade. Dit jaar wordt recht tegenover de kade een groot ponton neergelegd. Dat gebeurt door de Luchtmobiele Brigade onder leiding van Cees van Uyl, die er meteen een oefening aan vast knoopt. De militairen verzorgen ook de opening, en dat wordt spectaculair, belooft Driessen. Voor spektakel zorgen ook de flyboarders die op allerlei momenten de muziek zullen ondersteunen met hun stunts boven het water.

De burgemeester raadt iedereen aan om per boot te komen. "Dat is het meest comfortabel. Heerlijk toch om in een boot met hapjes en drankjes naar de optredens te kijken." Wie geen boot ter beschikking heeft, kan vanaf de kade kijken, maar daar is de ruimte beperkt. En wil je zitten, dat moet je zelf een stoel of deken meenemen.

Een bijzondere groep bezoekers die het concert vanaf de wal zal bekijken, bestaat uit Leiderdorpse veteranen. "Voor hen is een plek geregeld in restaurant De Roef, vanwaar ze prima zicht hebben op het hele gebeuren in de haven."

Het publiek hoeft zich dit jaar niet te beperken tot luisteren en kijken naar de optredens, er kan ook meegezongen worden. Om dat te vergemakkelijken, komt er een programmaboekje met alle refreinen.

Tot slot komt Driessen nog met een verrassing: "Alle bezoekers krijgen een cadeautje, zodat ze op gepaste wijze mee kunnen doen." Waarbij ze nog niet onthult wat het cadeautje is en waar aan meegedaan kan worden…

Het tweede Doeshavenconcert wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren: Van Leeuwen Vastgoedzorg, Riool.nl, Barendse Loodgieters, Du Prie, Randstad Elektrotechniek, Oranjevereniging Leiderdorp, De Spakenburgse Visspecialist, Brasserie Groep, RuFo clean, Spelt, Winkelhof, Zetacom, Pracht Installatietechniek, Crown Yachts, Praxis en Leidse Rederij.

Doeshavenconcert

Vrijdag 17 juni, 20.00 – 23.00 uur

Doeshaven, Boomgaardlaan 16, Leiderdorp

Toegang gratis

Bij regen gaat het concert niet door. Hou daarvoor de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl in de gaten.


Bijzondere gasten in de polder

vogels n Steeds meer vogelsoorten weten de tot extensief recreatiegebied ingerichte Munnikkenpolder te vinden. Zo rustten hier in het vroege voorjaar honderden grutto's een tijdje uit voordat ze op zoek gingen naar nestelplaatsen. Begin deze maand trof Leiderdorper Marco Borst enkele heel bijzondere gasten aan in de Leiderdorpse polder: drie fraaie lepelaars, te herkennen aan hun karakteristieke lepelvormige snavels.