Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Middagje onbezorgd spelen op straat

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Hoewel de straatspeeldag officieel is bedoeld voor kinderen tot een jaar of tien, bleken dit jaar verschillende attracties voor iedereen aantrekkelijk. Vooral de opblaas-klimmuur (zie foto voorpagina) was een hit onder de wat oudere kinderen, die zo snel mogelijk naar boven klommen om als eerste de bel te luiden. Ook de muziek van de particuliere muziekschool Rockfactory kon op veel bijval rekenen (foto

Attracties voor kinderen van alle leeftijden

rechtsboven), zeker wanneer gelijktijdig de dansers van het Kreatief Danscentrum het publiek meetrokken (foto rechtsonder). Vooral veel meisjes vonden de pony's de Nieuwendijkhoeve uit Oude Ade geweldig en al snel vormde zich een fikse rij om een rondje te kunnen rijden. Ook een hit bij de meiden was het maken van fraaie glittertatoeages (foto linksboven). Veel jongens waren te vinden in de bouwhoek - in menig Leiderdorps huis staat nu een fonkelnieuw, ietwat wiebelig tafeltje. De politie Hollands-Midden toonde zich ieders beste vriend door een auto ter beschikking te stellen. Die vulde zich al snel met heel veel kinderen, die moeite moesten doen om niet aan alle knopjes te zitten. In de warmte was het belangrijk goed te blijven drinken; en wat is mooier dan een bekertje water uit de snuit van een olifant! (foto linksonder).

De straatspeeldag in de Lindelaan vormt al zeker vijftien jaar een jaarlijks feest, waarbij de hulp van de SDV-leerlingen van het Da Vinci College onmisbaar is. De editie van 2016 werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Leiderdorp, Bloemsierkunst Gerbera, Banketbakkerij Klink & Engelbert, de Hollandsche Tuyn, Mr. Gyros, Apotheek Boehmer, Obèr Makelaardij, Stomerij Jeannette, Kastanjelaanschool, Kreatief Danscentrum, Echopraktijk de Linde, Puntgaaf drukwerk, Stichting Kinderopvang Leiderdorp, Wil van Leeuwen, Albert Heijn Santhorst Leiderdorp, Rabobank Leiden-Katwijk, Gigashoes, Grand Cafe Hofplein, Avondtrainer.nl, Ton van Bemmelen, Rockfactory, Nieuwwendijkhoeve, Bogerd Bouw, Politie Hollands-Midden, Kops attractieverhuur, Ghoyhuys en schoonheidssalon Vie.

Tekst: Liesbeth Buitink, foto's J.P. Kranenburg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding