| Foto: Josh Walet
| Foto: Josh Walet Foto: PR

Ruim €150.000 voor Alphen d'HuZes

goed-doel n De Leiderdorpse Alpe d'HuZes deelnemers Jeroen van Dusseldorp en Didos van Dam deden dit jaar mee met het team Alphen d'HuZes.

Dit team, met 67 sporters en behoorlijk wat aanhang bestaande uit supporters en vrijwilligers, vertrok zondag 29 mei om 5.00 uur richting Alpe d'Huez. Daar aangekomen is er gedurende een aantal dagen getraind, gerust, gegeten, gelachen en gehuild. Dit alles ter voorbereiding en als onderdeel van het evenement. Donderdag 2 juni was de grote dag. Op deze dag kunnen de deelnemers tussen 4.30 uur ('s ochtends!) en 20.00 uur tot maximaal zes maal de berg beklimmen. Jeroen is de berg driemaal opgefietst, Didos maar liefst zes keer. Rond half acht 's avonds, toen alle teamgenoten binnen waren, is team Alphen gezamenlijk over de finish gegaan om het team en vooral ook het (voorlopig) eindbedrag te presenteren. Dit bedroeg maar liefst € 148.365, wat betekent dat het eindbedrag de € 150.000 ruim overschrijdt. Een fantastische prestatie, met een Leiderdorps tintje.


Ladies trainen voor Leidse Ladiesrun

lopen n De Leiden Road Runners Club organiseert in samenwerking met de Leiden Ladiesrun 'Ladies trainen voor de Ladiesrun'.

In 12 weken tijd wordt je onder begeleiding van een gediplomeerde trainster getraind om 5 of 10 km te volbrengen. De trainingen vinden plaats op 12 vrijdagavonden om 19:00 vanaf vrijdag 17 juni en kosten slechts 30 euro. Daarvoor krijg je het volgende: 12 hardlooptrainingen, een trainingsprogramma voor door de week, nuttige informatie en tips over schoenen, kleding en voeding, de mogelijkheid om via mail alle vragen te stellen over lopen aan de trainsters. Opgeven via leidenladiesrun@lrrc.nl. www.leidenladiesrun.nl