De bekerwinnaars van het doublette kampioenschap van De Boulende Stier bij elkaar.  | Foto: PR
De bekerwinnaars van het doublette kampioenschap van De Boulende Stier bij elkaar. | Foto: PR Foto: PR

Gerard Bik ook doublette clubkampioen

Pétanque n Zaterdag 4 juni onder een stralende hemel, werd bij club de Pétanque 'De Boulende Stier' het tweede clubkampioenschap, het doublettekampioenschap gehouden. De meest geliefde speelvorm van de pétanque sport.

Aan het aantal inschrijvers zou je dat zo niet zeggen, want slechts 8 teams waren bereid de strijd voor het kampioenschap aan te gaan. De wedstrijdleider had deze 8 teams ingedeeld in 2 poules en na de loting barstte de strijd om deze titel los. Een hele competitie resulteerde in 4 winnaars; te weten Gerard Bik met Sandra de Groot, Fook Veeren met Trix van den Berg, Wim Van met Shila Bipat en Lenie Helmers met Ton Barto. Dit laatste doublet moest in Gerard en Sandra hun meerdere erkennen en Wim en Shila versloegen Fook en Trix met 13-10.

Kleine finalisten

De kleine finalisten werden dus gevormd door Fook en Trix alsmede Lenie en Ton. Uiteindelijk na een 13-6 zege legde Fook en Trix beslag op de 3e plaats. Bij de finale verliep de strijd tussen Gerard en Sandra contra Wim en Sheila minder spectaculair. Hier kwam de conditie misschien toch een woordje meespreken. In elk geval slaagden Gerard en Sandra erin door een 13-7 zege de felbegeerde titel op hun naam de schrijven. Daarmee haalde Gerard Bik zijn 2e kampioenstitel binnen en ontvingen de bezetters van het ereschavot hun bekers uit handen van de wedstrijdleider.