De Leiderdorpse Luna Walsh blijft medailles verzamelen. Bij de nationale onderdeelfinales Ritmische Gymnastiek in Utrecht won ze goud en zilver. Foto: PR

Luna op het podium

gymnastiek n Bij de nationale onderdeelfinales Ritmische Gymnastiek in Utrecht heeft Luna Walsh (12) uit Leiderdorp een gouden medaille gewonnen in het onderdeel Zonder Materiaal.

Na een sterke oefening mocht Luna de eerste plaats delen met haar concurrent Sara Zarza van OBQ Leeuwaarden. In het onderdeel Bal mocht zij een zilveren medaille ontvangen na eveneens een mooie oefening.

Luna komt uit voor GTV de Badhoeve uit Amsterdam. Zij heeft zich al eerder geplaatst voor de meerkampfinale in de categorie Pre-Junioren A in de Ahoy in Rotterdam op 25 juni door een keer als eerste en een keer als derde te eindigen in de plaatsingswedstrijden.

Alecto MD5 is kampioen

hockey n Na een lang en zwaar bevochten strijd in hun poule, hebben de meiden van Alecto MD5 afgelopen zaterdag het kampioenschap mogen behalen.

Tot de allerlaatste wedstrijd bleef het spannend. Vorige week werd er zwaar gestreden om de winst tegen Forescate. Na een 0-2 achterstand won de MD5 met 3-2 met een winnende strafpush in de allerlaatste seconde. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen met 4-0 van de meiden van Tempo '34 en werd het kampioenschap binnen gehaald. De winnende meiden van Alecto MD5 zijn: Dominique, Femke, Vera, Eline, Lisa, Cathelijne, Famke, Helen, Kiki, Noor, Jade, Tessel en Lola.