"We kunnen heel goed samen praten" Foto: PR

Bruidspaar Vonk- Pronk viert smaragden huwelijksfeest

bruidspaar n Op woensdag 1 juni 2016 was het 55 jaar geleden, dat Johanna Pronk en Gerrit Jan Willem Vonk in het gemeentehuis van Den Haag in het huwelijksbootje stapten. Gerrit was destijds diskjockey bij een dans vereniging in Den Haag waar Joke lid van werd en zo is het allemaal gekomen, vertelt het echtpaar Vonk. 'We waren voor elkaar bestemd en kunnen heel goed samen praten. Ook zingen we beiden al heel lang bij de bekende zangvereniging COV Excelsior.

Door Esta Hoogervorst

Johanna Pronk, roepnaam Joke, werd in Scheveningen geboren. Ze deed de opleiding voor steno typiste en werd later secretaresse. 'Ik had een hele leuke baan, maar toen ik na een klein jaar zwanger werd was dat afgelopen. Ons eerste kindje was een zoon, daarna kregen we nog twee dochters', vertelt Joke. Gerrit Jan Willem werd in Den Haag geboren. Hij zat bij de padvinderij en zijn hopman werkte bij de gemeente Den Haag. Die adviseerde hem om te informeren of ze daar werk voor hem hadden. Dat resulteerde in een baan als registratuur in het gemeente archief, waar Gerrit tien jaar een hele leuke tijd had. "Daarnaast was hij diskjockey bij een dansvereniging in Den Haag waar Joke lid van werd'. 'Joke danste met een vriend van me en toen we elkaar zagen sloeg de vonk direct over', vervolgt Gerrit. 'We waren voor elkaar bestemd, konden heel goed met elkaar praten en onze verloving volgde al snel. Ik solliciteerde bij het Hoogheemraadschap Rijnland in Leiden en werd er aangenomen. We trouwden op 1 juni in het Haagse Gemeentehuis en kregen in 1965 een huis in Leiden'.

Actief leven

'We leiden een bijzonder actief leven, waarin de muziek voor ons beiden een belangrijke rol speelt. We zingen nog steeds met veel plezier bij de bekende zangvereniging COV Excelsior, ik inmiddels 50 jaar en Gerrit 38 jaar! Ook doe ik vrijwilligerswerk in verpleeghuis Rijn en Vliet in Leiden en zorgde ik veel voor onze drie kleinkinderen'. 'Ik vind het fijn om te tuinieren, naai graag en maakte ook de trouwjurk van onze dochter, vertelt Joke. 'In 1988 ben ik in het Rijnland Ziekenhuis als discjockey begonnen. Daarna ben ik overgestapt naar Leythenrode, waar ik samen met een collega met veel plezier de muziek voor de bewoners verzorg' vervolgt Gerrit.

Lang vitaal

Op hun huwelijksdag ging het bruidspaar Vonk naar Scheveningen en liep daar naar het Havenhoofd om er een lekker gebakken visje te eten. Hun 55-jarig huwelijksfeest vierden ze op 3 juni met de kinderen en kleinkinderen in Hoenderloo, waar ze drie dagen in een groot huis logeerden. Het diamanten huwelijkspaar besluit het interview met de woorden, 'we zijn heel dankbaar dat we zolang vitaal blijven!'

"We waren voor elkaar bestemd"

Na 55 jaar nog steeds een blij stel. | Foto: Esta Hoogervorst