Kinderen dansen enthousiast mee bij de openingsceremonie van de Olympische Smallsteps Spelen. | Foto: PR
Kinderen dansen enthousiast mee bij de openingsceremonie van de Olympische Smallsteps Spelen. | Foto: PR Foto: PR

Opening 'Olympische Smallsteps Spelen' voor het goede doel

kids n Lekker dansen en eindeloos veel sportieve spelletjes: Smallsteps kinderopvang Ziezo en Pret-enzo vierden vrijdag de opening van hun eigen 'Olympische Spelen.' Er was een spectaculaire openingsceremonie, met een echte fakkel. De opbrengst van de verkoop van hapjes en drankjes doneert Smallsteps aan een judogroep voor kinderen met een beperking.

"Door judo krijgen kinderen zelfvertrouwen en weerbaarheid, dat is heel belangrijk voor deze kwetsbare doelgroep," vertelt Kitty van Schie van Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV). "Het is fijn dat de sportieve kinderen van Smallsteps hier aan bij willen dragen. De cheque gaan we binnenkort ophalen bij de peutergroep, ik ben benieuwd!". Lysette Sloof, locatiemanager bij Smallsteps Ziezo en Pret- enzo "Het zomerfeest is een jaarlijks terugkerend feest waar iedereen welkom is. Ouders, grootouders, broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes. Samen feest vieren geeft een geweldig gevoel van saamhorigheid. Hoe mooi is het dat wij het nu hebben kunnen combineren met geld inzamelen voor het goede doel. Dubbelfeest!". Meer informatie: www.smallsteps.info


Natuurgidsenopleiding IVN Leiden

natuur n IVN regio Leiden start in januari 2017 met de Natuurgidsenopleiding.

Deze opleiding is bedoeld om nieuwe actieve leden voor de afdeling op te leiden tot volwaardig IVN gids en zal tot juli 2018 duren. De lessen vinden plaats in het Wellantcollege in Oegstgeest (+/- 30 maandagavonden). Tevens gaan we op +/- 30 zaterdagochtenden zelf de natuur in en bezoeken natuurgebieden in de regio Leiden. Dit alles onder leiding van ervaren natuurgidsen en (gast)docenten. Voorkennis is niet noodzakelijk, maar wel een pré. Daarnaast is een hart voor de natuur en het verlangen uw kennis en ervaring met anderen te delen een voorwaarde. Als u belangstelling voor de opleiding heeft is het zeer gewenst om vooraf één of meer seizoenscursussen van het IVN te volgen. Info en opgave: zie onze website www.ivn.nl/leiden, waar alle cursussen op staan. Hier vindt u ook informatie over actuele excursies. Voor specifieke vragen over de Natuurgidsenopleiding kunt u mailen met NGO2017docenten@gmail.com of bellen met Wouter Gerstel, tel.:071 - 589 6392.