Afbeelding
Foto: PR

Hondenpoep helpt tegen obesitas

Obesitas of overgewicht ligt op de loer, zoals veel andere zogenaamde welvaartsziektes. Een zittend leven en een verkeerd voedingspatroon kunnen onze gezondheid in gevaar brengen. En dan hebben we het nog niet eens over hoge bloeddruk en hartkwalen, veroorzaakt door gebrek aan beweging en een overvloed aan stress! Het hebben van een hond brengt mensen in beweging. Een gezonde wandeling, het liefst in de frisse buitenlucht. Dat dan een paar keer per dag, ochtend, middag en avond. Zei ik trouwens frisse lucht? Maar dan willen we die buitenlucht wel fris houden!

Dus voor het combineren van die twee zaken, beweging en frisse lucht, de volgende oefeningen: Nadat uw hond gevolg heeft gegeven aan de roep van de natuur, doet u oefening 1: buig, strek, reik en grijp! En gooi weg: met een ferme zwaai in de afvalbak. U kunt deze oefening beurtelings met uw rechter- of linkerarm doen. Liefst uw beste arm, want naast de bak betekent: oefening opnieuw!

Voor gevorderden oefening 2: hurk en grijp en kom omhoog, in één beweging. En gooi weg, wederom met een fikse zwieperd in de afvalbak. U doet dit in een sierlijke, vloeiende beweging, alsof het geen moeite kost. Oefening baart immers kunst.

Het weggooien van het 'cadeautje' van uw hond kan trouwens het best zo snel mogelijk plaatsvinden. Dus altijd in gestrekte draf naar de dichtstbijzijnde depodog of afvalbak.

Tenzij u, als u echt graag wilt, op een bijzonder koude dag nog even uw handen warm wenst te houden natuurlijk! Maar dat is een puur persoonlijke keuze, die we geheel aan u overlaten…

Deze bijdrage is verzorgd door Platform Hondenvrienden Leiderdorp. Wij zetten ons, in overleg met de gemeente, in voor hondenvoorzieningen in Leiderdorp. Hebt u vragen, suggesties of ideeën? U kunt ons bereiken via hondenvriendenleiderdorp@gmail.com

Afbeelding