Leesgraag Leiderdorp kon zijn hart ophalen in de Scheppingskerk. | Foto: J.P. Kranenburg
Leesgraag Leiderdorp kon zijn hart ophalen in de Scheppingskerk. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Boekenmarkt brengt mooi bedrag op

markt n Afgelopen weekend vond in de Scheppingskerk de 21e boekenmarkt plaats. Met dank aan alle vrijwilligers en kooplustige boekliefhebbers die de markt ondanks het mooie weer hebben bezocht, werd er ook ditmaal weer mooi resultaat geboekt: € 7.410,-

Van deze opbrengst gaat 25% naar de: Tent of Nations. Tent of Nations is een educatieve boerderij met een vredesproject van de Palestijns chistelijke familie Nassar in Behlehem in de Westbank. Ondanks de moeilijke omstandigheden en voortdurende bedreiging van confiscatie van het land, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en creatieve manier in. Kinderen komen op zomerkamp, jongeren werken op het land, buitenlandse groepen komen op bezoek. De familie Nassar put hoop uit het feit dat er wereldwijd mensen in vriendschap, solidariteit en gebed om hen heen staan. Hun motto : "wij weigeren vijanden te zijn".


Zomerbridge bij de Leiderdorpse Bridgeclub met een aparte lijn voor beginners

bridge n Ook dit jaar organiseert de Leiderdorpse Bridgeclub (LBC) tijdens de zomermaanden vrij toegankelijke bridgedrives.

Elke dinsdag- en donderdagavond, vanaf dinsdag 14 juni, in het clubgebouw van LBC aan de Bernhardstraat 3 te Leiderdorp. De zomerdrives worden altijd druk bezocht. Om zeker te zijn van deelname is het belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. De hoogst eindigende paren worden geplaatst voor de finale. De finales vinden plaats op dinsdag 16 augustus en donderdag 18 augustus. De aanvang van de drive is om 19.45 uur. Inschrijven aan de zaal vanaf 19.00 uur. Vooraanmelding via de e-mail tot uiterlijk 17.00 uur voor aanvang van de drive via: secretaris@lbc-bridge.nl Op alle avonden zijn er flessen wijn te winnen en tijdens de feestelijke finales zijn er geldprijzen en prijzen in natura te winnen. De kosten bedragen € 6,- per paar. Op de avonden wordt zoveel mogelijk ingedeeld naar speelsterkte. Op de donderdagavond vindt daarnaast een aparte beginnerslijn plaats. Er wordt een verkorte wedstrijd gespeeld en er is continue begeleiding aanwezig van een ervaren bridger. Deze lijn is bedoeld voor mensen die net een bridgecursus hebben gevolgd of niet zo ervaren zijn in het bridgespel. Ook de bridgers die geen vaste partner hebben zijn welkom bij deze beginnersgroep. Op deze manier ervaring opdoen met het spelen in competitie verband maakt de stap kleiner om zich in het nieuwe seizoen aan te sluiten bij een bridgeclub. Meer info: www.lbc-bridge.nl.