De prijswinnaars van het toernooi, vlnr: Cor, Hilde en Tobias. | Foto: PR
De prijswinnaars van het toernooi, vlnr: Cor, Hilde en Tobias. | Foto: PR Foto: PR

Oudekoeientoernooi bij De Spotvogels

badminton n Badmintonclub De Spotvogels organiseert regelmatig recreatieve toernooien. Afgelopen woensdag werd het 'Oudekoeientoernooi' gehouden, een toernooi waarvoor ook oud-spelers van de club werden uitgenodigd.

In zes ronden speelden de deelnemers korte dubbelpartijen van tien minuten. Elke ronde werd geloot wie met wie speelde en dat leverde een afwisselend toernooi op. De sfeer tijdens het toernooi was uitstekend en er werd sportief gespeeld. Sommige partijen gingen gelijk op en waren tot in de laatste minuut spannend. Aan het eind van de avond werden de winnaars bekendgemaakt. Bij de heren won Cor, bij de dames Hilde. De aanmoedigingsprijs ging naar juniorspeler Tobias (15), die voor het eerst aan een seniorentoernooi deelnam en met succes.

Recreatieve toernooien

Badmintonclub De Spotvogels organiseert meermalen per jaar recreatieve toernooien, vaak met een thema. Dit jaar waren er al het Beaujolaistoernooi in november, het Oliebollentoernooi in december, het Valentijnstoernooi. De toernooien zijn voor alle spelers van BC De Spotvogels en BC Shuttlewoude, zowel voor beginners als gevorderde spelers. Er worden alleen dubbelpartijen gespeeld en bij elke ronde wordt door loting bepaald welke partijen worden gespeeld.

Speelavonden

De Spotvogels spelen op de volgende dagen en tijden: Maandag: 20.00 - 22.00 uur, sporthal De Does, volwassenen.

Woensdag: 20.00 - 22.00 uur, sporthal De Bloemerd, volwassenen en jeugd vanaf ca. 15 jaar

Zondag: 10.00 - 11.30 uur, sporthal De Bloemerd, jeugd alle leeftijden