En we zijn los! Met een mooi resultaat, blijkt nu. | Foto: J.P. Kranenburg
En we zijn los! Met een mooi resultaat, blijkt nu. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Leeuwerik loopt flink bedrag bij elkaar

goed-doel n Dit jaar doet er een team van de stichting SCOL (Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden) mee met de Alpe d'HuZes. In dit team zitten Monique Meulenberg, Manon van der Krogt en Richard van den Berg van De Leeuwerik.

Zij doen mee om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen in de onderzoeken naar kanker. Om hen in staat te stellen organiseerde Daltonschool De Leeuwerik op 21 mei een sponsorloop en kijkavond. Met veel succes. Maar liefst 11.441,72 euro werd opgehaald. Het team is overweldigd: "Waanzinnig, wij zijn diep onder de indruk en ontroerd. Wat een steun ontvangen wij voor ons mooie doel. Team SCOL wil alle leerlingen, ouders en collega's enorm bedanken voor de geweldige inzet voor ons doel. 1 team, 1 doel, 1 strijd: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Bedankt namens het SCOL team, Richard, Manon K, Monique M, Sabine, Tom, Ton, Willem, Michiel, Dennis en Dick. De voorlopige tussenstand van vrijdag 27 mei voor heel Team SCOL is € 34.300,63.


Leiderdorpse ondernemers toch vertegenwoordigd bij Alpe d'HuZes

goed-doel n Vorig jaar waren de Leiderdorpse ondernemers tijdens Alpe d'HuZes vertegenwoordigd door team Ondernemend Omhoog, met daarin onder andere Peter de Jong, Dennis Lion en Didos van Dam. Door omstandigheden heeft dit team geen vervolg aan haar deelname kunnen geven, het team bestaat niet meer.

De twee overgebleven fietsers Jeroen van Dusseldorp en Didos van Dam wilden het echter niet bij een keer laten en hebben zich aangesloten bij Team Alphen d'HuZes. Dit team, bestaande uit 67 lopers, renners en fietser, heeft de zaken goed voor elkaar. Een enthousiast bestuur heeft zich ontfermt over het regelen van bus en fietsvervoer, hotelverblijf en tal van andere zaken die deelname en presteren ten goede komen.

Vol vertrouwen

Jeroen en Didos gaan vol vertrouwen richting de berg. Via live verslaglegging en de app 'Alpe d'HuZes 2016' is op 2 juni de voortgang van individuele deelnemers te volgen.

Didos en Jeroen voor de fietstrailer van team Alphen d’HuZes voor vertrek. | Foto: PR