Wethouder Daan Binnendijk als toeschouwer bij de finale tussen Stefan Heuker (links) en Jeroen Tulp (rechts)| Foto: GSV De Sleutels
Wethouder Daan Binnendijk als toeschouwer bij de finale tussen Stefan Heuker (links) en Jeroen Tulp (rechts)| Foto: GSV De Sleutels

Zuid-Hollandtoernooi Showdown: sport op hoog niveau

Algemeen

Op zaterdag 18 juni 2022 is in Huis van de Buurt Morschwijck in Leiden het Zuid-Hollandtoernooi Showdown gehouden. Alle toppers uit Zuid-Holland waren aanwezig. De wedstrijden werden geleid door de crème de la crème van het Nederlandse scheidsrechterscorps, zoals Nederlands Kampioene Helma van der Boom het in haar dankwoordje verwoordde.

Spelers van drie van de vier Zuid-Hollandse Showdownverenigingen maakten het feestelijke toernooi tot een succes. Doordat niet alleen voor de eerste drie plaatsen gestreden werd maar ook voor de overige plekken op de ranglijst, waren er geen vroegtijdige afvallers. Dat is kenmerkend voor de Showdown-wereld: elkaar zoveel mogelijk speelplezier gunnen. De vier scheidsrechters die vrijwillig vanuit het hele land naar Leiden waren gekomen, leidden de wedstrijden in goede banen.

Jubileum
Het was een extra feestelijke dag door het 25-jarig jubileum van de afdeling Showdown van GSV De Sleutels. Gebak bij de koffie, een lunch van een beroemde Leidse broodjeszaak, gebak bij de thee, een jubileumcadeau voor alle deelnemers en als klap op de vuurpijl de prijsuitreiking door wethouder Daan Binnendijk van de gemeente Leiderdorp.

Wethouder Binnendijk maakte zowel de strijd om de derde plaats als de finale mee, waarna hij enthousiast verslag deed en vertelde hoe hij onder de indruk was van deze bijzondere sport. Met name de finale omschreef Binnendijk als ‘indrukwekkend’ en ‘bloedstollend spannend’. Jeroen Tulp en Stefan Heuker, de nummers twee en drie van het afgelopen NK, stonden daarin tegenover elkaar. In een spannende driesetter trok Stefan de overwinning naar zich toe. De wethouder roemde de professionaliteit en sportiviteit van de spelers. Ook de scheidsrechters zeiden na afloop een finale gezien te hebben van uitzonderlijk hoog niveau. Met een persoonlijk woordje voor elk van de drie prijswinnaars overhandigde wethouder Binnendijk hen de bekers, te beginnen met Karin Eikelenboom die de derde plaats behaalde. Hij gaf aan Stefan Heuker bovendien de wisselbeker met de woorden: Het is niet alleen de bedoeling dat je die volgend jaar weer inlevert, maar vooral dat je hem verdedigt. Na een stevig compliment en een succeswens voor alle spelers ging de wethouder samen met hen op de foto.

Competitie en recreatie
Voor wie sportief is en van snelheid, uitdaging en gezelligheid houdt, is Showdown spelen bij GSV De Sleutels beslist het overwegen waard. Bij De Sleutels spelen we recreatief en op competitieniveau. Je kunt iedere vrijdagavond terecht in buurtcentrum Morschwijck in Leiden. Alle info vind je op www.gsvdesleutels.nl. Daar staat ook waar je je kunt melden voor een kennismaking. Hartelijk welkom!

Uit de krant