Afbeelding

RCL nog in de race voor tweede periodetitel

Algemeen

Waar RCL zich in de laatste (afgemaakte) seizoenen vaak pas op de laatste speeldagen verzekerde van een verlengd verblijf in de tweede klasse, daar is het deze voetbaljaargang een stuk minder billenknijpen voor een ieder die de formatie van Hein van Heek een warm hart toedraagt.

Na de 2-1 thuisoverwinning op SVC’08 van afgelopen zaterdag is het gat tussen de Leiderdorpers en de onderste ploegen van de ranglijst al dusdanig groot, dat RCL, met nog zes competitiewedstrijden te gaan, er nu al zeker van is dat het de rest van dit seizoen gevrijwaard zal blijven van degradatievoetbal.

Opgeklommen naar plek 5

Sterker nog, de rood-witten zijn door een prima reeks - uit de laatste zes wedstrijden werden vijftien punten behaald - opgeklommen naar plek 5 op de ranglijst en in De Bloemerd hoopt men inmiddels stiekem op meer. De tweede periodetitel is nog te vergeven.

Na een gezapige openingsfase kwam de thuisploeg na een klein kwartiertje spelen op voorsprong. RCL-captain Nick van Bemmel vond met een diepe bal Pascal Brasker, die op zijn beurt Sieb Rutgers op de rand van het strafschopgebied bereikte. De Leiderdorpse topscorer bedacht zich geen moment en liet met een droge knal SVC’08-keeper Owen Lammerding kansloos (1-0).

In dezelfde minuut was het echter alweer gelijk. SVC’08-aanvaller Tristan Dufour mocht vanaf een meter of 25 ongehinderd aanleggen en zag zijn schot buiten het bereik van RCL-keeper Joe van Heusden in het net verdwijnen (1-1).

Na deze enerverende minuut gebeurde er in de rest van de eerste helft weinig opwindends meer, waardoor de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten. Na rust had Van Heusden wel goed het oog in een doelpoging van Dylan Schotmeijer en behoedde met zijn redding zijn ploeg voor een achterstand.

Vrije trap

RCL kwam halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong. Roy Weenink werd vlak buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit, waarna Tommy Sinteur uit de toegekende vrije trap voor de 2-1 zorgde.

SVC’08-trainer Jeffrey Frijters probeerde tien minuten voor tijd met 4 alles-of-niets wissels het Scheveningse tij nog te keren, maar verder dan een schotje van invaller Coen Soenius kwamen de bezoekers niet (2-1).

Hobbeltuin

Opnieuw dus een winstpartij voor de Leiderdorpers, die nu serieus meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. RCL-trainer Hein van Heek blikte kort na afloop terug op de wedstrijd, maar allereerst moest de Leiderdorper iets anders van zijn hart. “Op dit veld valt simpelweg niet te voetballen. Het lukt de gemeente Leiderdorp blijkbaar niet om het veld dusdanig te preparen, zodat ook het publiek kan genieten van een lekker potje voetbal. Op deze hobbeltuin is goed voetbal nauwelijks mogelijk. Over het resultaat van vandaag kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben een ploeg die blijkbaar moeilijk te kloppen is. Ook vandaag lieten we zien dat we in defensief opzicht onze zaakjes op orde hadden. Nee, naar de ploegen onder ons hoeven we niet meer te kijken. We doen goed mee in de tweede periode, wie weet wat er dit seizoen nog mogelijk is’’, besluit Van Heek.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Sem Nazloomian