Afbeelding

Bloedeloos gelijkspel voor RCL mannen

Sport

Een 0-0 wedstrijd hoeft niet per definitie saai te zijn. Spectaculaire reddingen van de keepers, het aluminium dat regelmatig wordt geteisterd door loeiharde schoten of bloedstollende scrimmages voor het doel kunnen, ondanks het ontbreken van doelpunten, toch een spectaculair voetbalmiddagje opleveren. Bij de doelpuntloze ontmoeting tussen SVC’08 en RCL helaas niets van dit alles.

Er viel zaterdag weinig te genieten voor het selecte groepje toeschouwers. Het meest veelzeggend voor de aanvallende onmacht van beide teams was dat pas na 75 minuten (!) spelen één van de doelwachters, RCL-keeper Joe van Heusden in dit geval, handelend moest optreden om de openingstreffer van SVC’08-spits Clay Hoekstra te voorkomen.

In de ambiance van een avondwedstrijd, het kunstlicht werd al voor het begin van de wedstrijd ontstoken, viel er zaterdagmiddag op het grijs glooiende Wassenaarse sportpark voor rust niet veel te genieten en daarom keuvelden de spaarzame toeschouwers op de tribunes er lustig op los. Een enkele keer werd het saaie schouwspel binnen de lijnen onderbroken door een flitsende actie op de rechtervleugel van RCL-aanvaller Jake van Heusden, maar meer vertier zat er voor rust niet in.

Kansen

Na de thee kabbelde het duel op dezelfde wijze verder, maar na de redding van Van Heusden een kwartier voor tijd kwam de wedstrijd toch nog los. Eerst kreeg Roy Weenink een vrije schotkans op de rand van de zestien (net over) en niet veel later mikte RCL-captain Nick van Bemmel uit een vrije trap, gegeven na een overtreding op de ingevallen Kai Vijlbrief, op de Wassenaarse lat. In de blessuretijd snelde Sieb Rutgers voorbij de Wassenaarse defensie, waarna zijn schot, buiten het bereik van SVC’08-keeper Owen Lammerding, de paal raakte.

Het had voor de Bloemerd-bewoners nog zuurder kunnen aflopen als SVC’08-invaller Jesse Boateng in de allerlaatste seconden van de wedstrijd voor het Leiderdorpse doel koelbloedig was gebleven, maar oog in oog met Van Heusden schoot de aanvaller hoog over. Niet veel later floot de prima leidende arbiter Albert de Jong voor het einde van deze curieuze wedstrijd.

Middenmoot

RCL-verdediger Robin Brasker na afloop van de wedstrijd: “Het was inderdaad geen beste wedstrijd. Er was aan beide kanten veel balverlies en dan wordt het lastig om kansen te creëren. Toen zij overschakelden van 4-4-2 naar 4-3-3 kregen wij meer de overhand, wat ons in de laatste tien minuten nog een paar aardige kansen opleverde. Ik kan wel leven met dit puntje. Het kwartje kon vandaag beide kanten op vallen, maar we houden nu in ieder geval SVC’08 onder ons op de ranglijst. Ik denk dat we momenteel tevreden moeten zijn met een plekje in de middenmoot. We hebben een jonge, gretige groep en dat zorgt soms voor goede en soms voor mindere momenten. Er is voor ons nog genoeg om aan te werken, maar in verdedigend opzicht hadden we vandaag onze zaakjes op de rit, daar ben ik wel tevreden over”, memoreerde Brasker een Leiderdorps lichtpuntje op deze grijze voetbalmiddag tot besluit.

Trainer Hein van Heek was ook duidelijk: “Een armoedige wedstrijd die paste in het totaalplaatje van de ambiance. Maar goed, we hebben niet verloren en de nul gehouden. Er zijn altijd lichtpuntjes.”

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl