Geke Maat kopt vlak na de pauze RCL naar een verdiende 2-1 voorsprong.

Winst is RCL dames niet gegund

Algemeen

Een enerverend duel tussen RCL en The Knickerbockers. Vlak na de pauze kwam RCL op een verdiende 2-1 voorsprong maar kon dat niet vasthouden. Achttien minuten voor tijd moest de Racing met tien speelster verder en in een tijdsbestek van drie minuten bogen de studentes uit Groningen de achterstand om in een 2-4 winst. En dat kwam stevig aan bij de keihard werkende rood-witte ploeg.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Op Sportpark de Bloemerd prima voetbalweer maar dat wel op een in slechte staat verkerende grasmat. RCL startte goed en kreeg via Geke Maat en Romy Siera wat mogelijkheden. Bij The Knickerbockers werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd maar de ploeg bepaalde wel het spelbeeld. Die druk leverde voor RCL ruimte op om te counteren. Een prima actie van Geke Maat die Romy Siera in stelling bracht en het leer rakelings naast schoot. Helaas geen doelpunt voor de Racing maar wel scoorde in de 24e minuut Frederique Versteeg voor de studentes uit Groningen. RCL kwam terug en toonde veerkracht en vocht met veel inzet voor ieder meter en dat leverde resultaat op. In de 30e minuut scoorde uit een onmogelijke hoek Manon Heiliegers met een loeihard schot en trok daarmee de stand weer in evenwicht.

Tien speelsters
Na de pauze kwam het veerkrachtige RCL in de 50e minuut op een verdiende voorsprong. Een hoekschop genomen door Manon Heiliegers werd door Geke Maat perfect in de touwen gekopt en 2-1 de stand. De ploeg uit Groningen zette druk maar RCL hield kranig stand en creëerde zelfs mogelijkheden. Niets leek erop dat het tij zou keren maar dan toch 18 minuten voor tijd de rode kaart voor sluitpost Hannah van den Heuvel die een speelster in de zestien tegen de grasmat werkte. Met Kimberley van Delft onder de lat ging de toegekende strafschop er niet in. Maar in de drie minuten daaropvolgend scoorden de Groningse studentes drie keer en wonnen met 2-4. En dat deed verschrikkelijk veel pijn want de ploeg kreeg geen loon na keihard werken.

Tranen
Teleurstelling alom bij RCL na het overigens sportieve duel en de tranen vloeiden. De beleving optimaal met een hoge dosis werklust en inzet. Maar het mocht niet baten. In drie minuten tijd werd de voorsprong uit handen gegeven en dat was zuur. Coach Mohamed Bensaid complimenteerde zijn meiden met deze strijd en het getoonde doorzettingsvermogen. ‘We zijn er nog niet maar met deze inzet en passie dat we vandaag collectief hebben laten zien kan een positief resultaat niet uitblijven. Vertrouw daarop want we stonden op voorsprong en hadden de winst binnen kunnen halen maar enkele momenten deden ons de das om’, aldus de coach na afloop.

Zaterdag speelt RCL op Sportpark Drieburg in Amsterdam tegen het tweede team van Wartburgia. Aanvang is 15.45 uur.