Het nieuwe Ontmoetingscentrum aan de Zijldijk in de Boterhuispolder. | Foto: PR
Het nieuwe Ontmoetingscentrum aan de Zijldijk in de Boterhuispolder. | Foto: PR Foto: PR

ActiVite opent ‘groen’ Ontmoetingscentrum

Zorg & Welzijn

Op 15 maart opent Ontmoetingscentrum Zijldijk van zorgorganisatie ActiVite haar deuren. Dit is het eerste Ontmoetingscentrum ’in het groen’ waar kwetsbare ouderen ook activiteiten buiten kunnen doen, zoals tuinieren en wandelen door de polder.

Het nieuwe Ontmoetingscentrum (OC) ligt aan Zijldijk 37b, aan de rand van de Boterhuispolder in Leiderdorp. Een OC is er voor kwetsbare ouderen, waaronder mensen met ‘haperende hersenen’. Het is een veilige plek waar deelnemers iedere maandag, woensdag en vrijdag terecht kunnen voor een fijne dag. Elkaar ontmoeten en meedoen staat hier centraal. Niets hoeft en bijna alles kan. Voor ouderen voelt een OC als een plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Zij ervaren dat ze weer kunnen vertrouwen op hun aanwezige talenten en nog steeds helemaal meetellen. 


St. Wens Die Regeert

OC Zijldijk is het zestiende OC van ActiVite. Toch is dit OC anders dan de andere. Irma Runhart, begeleider bij OC Zijldijk: “Met een locatie in de Leiderdorpse polder is dit het eerste OC ‘in het groen’. Deelnemers die graag buiten zijn of tuinieren, zullen hier helemaal op hun plek zijn. Ook de totstandkoming van dit OC is uniek. Het OC is namelijk het resultaat van een samenwerking met Stichting Wens Die Regeert.” Deze Leiderdorpse stichting, met als drijvende krachten Melinda en Wim Regeer, verstrekt al meer dan tien jaar materiële steun ter bevordering van het welzijn van personen die in moeilijke omstandigheden verkeren, zoals kwetsbare ouderen. Melinda Vergeer: “Met de realisatie van dit OC gaat een jarenlange wens van de stichting in vervulling: een ontmoetingsplek voor mensen met dementie.” 


Over het OC

Deelname aan een OC kan bijdragen aan langer en prettiger thuis blijven wonen, wanneer het brein of het lijf het laat afweten. Hier kunnen ouderen doen alsof ze thuis zijn en meedoen aan allerlei activiteiten. Het is de veilige haven waar ouderen hun zorgen en (mogelijke) verwarring even kunnen vergeten. De OC’s begeleiden ook familieleden, mantelzorgers en vrienden, zijn vraagbaak en faciliteren lotgenotencontact. Ook zij zijn van harte welkom bij het OC. 

Wilt u meer weten? Bel dan gerust met Irma Runhart, begeleider bij OC Zijldijk, via 06 27 16 32 12. Of stuur een e-mail naar oczijldijk@ActiVite.nl.

Uit de krant