Leon Driessen stapt achter het stuur, zijn echtgenote Laila, burgemeester van Leiderdorp, mag passagier zijn tijdens de symbolische eerste rit van de Max Mobiel van Winkelhof.
Leon Driessen stapt achter het stuur, zijn echtgenote Laila, burgemeester van Leiderdorp, mag passagier zijn tijdens de symbolische eerste rit van de Max Mobiel van Winkelhof. Foto: Vera IJzelenberg

Leiderdorp heeft een Max Mobiel

Zorg & Welzijn

Nadat ze afgelopen zaterdagochtend om 10 uur de Jaarmarkt en het Zorgfestival had geopend, maakte burgemeester Laila Driessen samen met haar echtgenoot het symbolische eerste ritje met de Max Mobiel van Winkelhof. 

De Max Mobiel is een service waarbij mensen met een mobiliteitsbeperking voor slechts een 1 euro per rit van en naar het winkelcentrum gebracht kunnen worden. Maar het tarief geldt ook voor andere ritten binnen Leiderdorp. De Max Mobiel is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen winkelcentrum Winkelhof, welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp, Albert Heijn Winkelhof, Rabobank Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp.


Vrijwilligers

De Max Mobiel onderscheidt zich van andere mobiliteitsoplossingen door mensen aan de voordeur op te halen en waar nodig nog even mee te lopen tot aan de plek van bestemming. Zo is de halte van de Max Mobiel in Leiderdorp direct naast de roltrap aan de Albert Heijn zijde. Naast het vervoer staat ook een gezellig praatje centraal in het concept. Er kan één persoon per rit vervoerd worden en er is tevens ruimte voor een rollator, inklapbare rolstoel of hulphond.

De ritten van de Max Mobiel worden uitgevoerd door vrijwilligers. Er zijn nog vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via atelgen@incluzio.nl. Meer informatie over de Max Mobiel is te vinden op www.winkelhof-leiderdorp.nl/max-mobiel.

Uit de krant