Logo leiderdorpsweekblad.nl
Senirorencoaches Annelèn van Wetten (3e van links) en Ella Koning (2e van rechts) en de deelnemers aan het dagprogramma zijn blij dat ze elkaar eindelijk weer zien.
Senirorencoaches Annelèn van Wetten (3e van links) en Ella Koning (2e van rechts) en de deelnemers aan het dagprogramma zijn blij dat ze elkaar eindelijk weer zien. (Foto: J.P. Kranenburg)

Dagprogramma senioren start voorzichtig op

  Zorg & Welzijn

De groepen zijn een stuk kleiner, de bijeenkomsten veel korter maar het begin is er. Het dagprogramma voor senioren van welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp is maandag na een kleine twee maanden weer voorzichtig van start gegaan.

Door: Corrie van der Laan

Onder normale omstandigheden is er driemaal per week een dagprogramma voor senioren, op maandag in ’t Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan, op dinsdag in de voormalige Pluspuntlocatie aan de Splinterlaan en op vrijdag bij Gading aan de Griffioen. Per keer wordt een groep van maximaal twaalf ouderen ontvangen. Het gaat dan om mensen die nog thuis wonen maar wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Tussen 10.00 en 15.30 uur zijn ze gezellig samen, drinken koffie, nemen het nieuws door, doen een spelletje of zijn creatief bezig en maken de spieren los met bewegingsoefeningen. Halverwege de dag wordt een lunch geserveerd. Voor de deelnemers is het een lichtpunt in hun week.

Kleine groepjes

Maar de afgelopen acht weken hebben ze hun uitstapje moeten missen. Nu de coronacrisis langzamerhand wat onder controle lijkt te komen en de lockdown maatregelen versoepeld worden, durfde Incluzio het aan om het dagprogramma weer op te starten. Wel in aangepaste vorm. In plaats van hele dagen komen de ouderen nu maar twee uurtjes bij elkaar in groepjes van maximaal vier. “We draaien nu acht keer per week een kleine groep zodat iedereen aan de beurt komt”, legde Ella Koning maandagmiddag in 't Buurthuis uit. “Tijdelijk hebben we er ook een ruimte bijgekregen in Van Alphenstaete aan het Van Alphenplein zodat we mooi verspreid over het dorp zitten. We delen de mensen in op een locatie zo dicht mogelijk bij hun huis zodat ze niet per taxi hoeven te komen. Ik ben blij dat we weer konden beginnen, je kan echt merken dat mensen veel behoefte hebben om elkaar weer te ontmoeten.”

Niet dat ze de afgelopen tijd aan hun lot zijn overgelaten. “We hebben met iedereen regelmatig contact gehad”, vertelt activiteitenbegeleider Annelèn van Wetten. “Ook zijn we een aantal keer aan de deur geweest met een aardigheidje. Zo was er een bloemenactie in maart, met Pasen hebben we paaseitjes rondgebracht en onlangs nog een goodiebag. Het motto van onze deelnemers is in het algemeen ‘Niet klagen maar dragen’, dat maakt het extra belangrijk dat je in de gaten houdt of het goed met ze gaat. We merkten ook dat ze wat aandacht enorm op prijs stelden."

Neem voor meer informatie over het Dagprogramma contact op met Ella Koning (06-83148424) of Jeanet Moerings (06-83097594).


Meer berichten