Logo leiderdorpsweekblad.nl
Verpleeghuis Leythenrode aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg
Verpleeghuis Leythenrode aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Nieuwbouw Leythenrode op plek huidige verpleeghuis

  Zorg & Welzijn

De nieuwbouw voor Leythenrode komt op de plek aan de Hoogmadeseweg waar het Leiderdorpse verpleeghuis nu ook staat. Dat is tenminste de insteek van de raad van bestuur van de Alrijne Zorggroep, waar het verpleeghuis onder valt.

Het voorgenomen besluit van de raad van bestuur is genomen na een periode van zorgvuldig overleg met bewoners, naasten van bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Het komt tegemoet aan de wensen van bewoners en verwanten. Zij willen graag dat het nieuwe verpleeghuis op dezelfde plek komt als het oude. De rustige ligging in het groen en vlakbij een woonwijk wordt als positief ervaren, evenals de nabijheid van park De Houtkamp en winkelcentrum Winkelhof.  

De Cliëntenraad, de Ondernemingsraad en het bestuur VMS (Vereniging Medische Staf) moeten zich nog uitspreken over het voorgenomen besluit.

Het is de bedoeling dat het nieuwe verpleeghuis in 2022 gebouwd wordt. Dat gebeurt in fasen, waarbij steeds een deel van het oude verpleeghuis wordt afgebroken en vervangen door een deel van de nieuwbouw. Voordeel daaraan is dat bewoners niet elders ondergebracht hoeven te worden tijdens de bouwperiode.

In september komt er een informatiemiddag over de nieuwbouwplannen.

Meer berichten