Logo leiderdorpsweekblad.nl
Seniorencoaches Ella Koning (rechts) en Gwendolyn van der Ven.
Seniorencoaches Ella Koning (rechts) en Gwendolyn van der Ven. (Foto: Studio 38c Remco Lassche)

Seniorencoaches Incluzio Leiderdorp aan de slag

  Zorg & Welzijn

"We organiseren diverse leuke activiteiten voor senioren. Voor ieder wat wils. En mochten mensen nog andere ideeën hebben, dan horen we dat graag."

Seniorencoaches Gwendolyn van de Ven en Ella Koning van Incluzio Leiderdorp zijn per 1 januari aan de slag gegaan. Zij zorgen voor een gevarieerd programma voor ouderen in Leiderdorp. Met optredens van koren, klassieke muziek, koersbal, de fietsclub en nog veel meer. Behalve het organiseren van activiteiten zijn ze er ook als mensen hun verhaal kwijt willen of bijvoorbeeld ondersteuning kunnen gebruiken om langer thuis te kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in de woning. "Het leuke aan ons werk is dat we vooral kijken naar wat senioren wel kunnen en niet blijven hangen in wat iemand niet meer kan. Het is een feestje om met veel verschillende mensen in contact te komen en betekeningsvol te kunnen zijn. We willen hun leven leuker maken", vertelt Gwendolyn enthousiast.

Wekelijks worden er, samen met vrijwilligers, door Gwendolyn en Ella in ieder geval deze activiteiten georganiseerd:

Dagprogramma - Iedere dinsdag op locatie Splinterlaan 156 en iedere vrijdag op locatie Gading (Griffioen 15) zijn er activiteiten van 10.00 tot 15.30 uur. Dit is bedoeld voor senioren die behoefte hebben aan meer ondersteuning voor henzelf of de familie. We starten met koffie en nemen het nieuws van de afgelopen dagen door. Daarna gaan we samen iets leuks doen. De groep kan zelf de activiteit voorstellen, zo verschilt de activiteit per keer, van spelletjes doen tot creatief bezig zijn. Na het nuttigen van de lunch worden er zittend op een stoel nog bewegingsoefeningen gedaan. De kosten inclusief de lunch en koffie zijn € 7,50.

Creatieve groepen - Op de donderdag zijn er in de ochtend twee creatieve groepen. Op de locatie Gading is er een ruimte voor ons en worden er mooie kaarten gemaakt. Op de locatie Splinterlaan wordt een afwisselend creatief programma aangeboden. U kunt ook een eigen handwerk meenemen. Ontmoeting en gezelligheid staan voorop.

Koffie of een spelletje - In de gezellige buurtkamer 'de Hoeksteen' (Houtschans 107) kan iedereen op donderdagochtend langskomen voor een kopje koffie. Ook kunt u er spelletje spelen, zoals sjoelen en kaarten. De leden van de Mahjong club zijn deze ochtenden ook aanwezig. Wilt u dit Chinese spel leren of kennismaken met de leden, dan wordt u hartelijk ontvangen.

De seniorencoaches zijn te bereiken via telefoon of e-mail (Gwendolyn van der Ven, tel. 06-83097594, e-mail gvdven@incluzio.nl; Ella Koning, tel. 06-83148424, e-mail koning@incluzio.nl) maar zijn ook te bezoeken. Elke tweede donderdagochtend van de maand van 10.00 tot 12.00 uur zijn ze bij het informatiepunt in Winkelhof bij de Hema. Ook kunt u terecht bij de balie van Incluzio in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Hier zijn de coaches regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer berichten