Logo leiderdorpsweekblad.nl
Tamarco op stap. 'Het voelt als één grote familie'. | Foto: PR
Tamarco op stap. 'Het voelt als één grote familie'. | Foto: PR (Foto: PR)

Tamarco in drie carnavalsoptochten

  Verenigingen

Met drie optredens op rij in buurlanden België en Duitsland maakt Marchingband Tamarco uit Leiderdorp van carnaval een weekendje uit.

Voor het eerst stonden er dit jaar in het carnavalsweekend niet twee maar drie optredens op de agenda van Tamarco. Op zaterdag 25 februari een carnavalsoptocht in Genk (België), op zondag 26 februari een in Bonn (Duitsland) en op maandag 27 februari voor het vierde jaar op rij de Rosenmontagszug in Eschweiler (Duitsland). Al snel werd besloten dan ook ergens in de regio te overnachten, om de reistijd te bekorten, maar zeker ook vanwege de gezelligheid.

Familie

En zo arriveerden de muzikanten op zaterdagavond, na het eerste optreden, bij 'Auberge de Smockelaer', in het uiterste zuiden van Limburg. Zij vormen met elkaar een gemêleerd gezelschap. Zo is de jongste muzikant pas 10 jaar en is de oudste toch alweer 62. Dit gaat echter allemaal goed samen. Volgens de muzikanten zelf voelt het "als één grote familie". De sfeer was dan ook uitstekend. Dat was zeker het geval toen 's avonds een uitstapje werd gemaakt naar Valkenburg (L) om daar met elkaar wat te eten en iets mee te maken van de Limburgse carnavalsstemming.

Al met al kijkt de vereniging terug op een productief en zeer geslaagd weekend.

Meer berichten