Foto: Noa Laurens
Foto: Noa Laurens Foto: Noa Laurens

Alecto Heren 1 wint met overtuiging van Barendrecht Heren 1

Sport

Zaterdag moesten de heren tegen de nummer laatst. Maar dat betekent niet dat ze geen tegenspel zouden geven. Gelukkig begon Alecto voortvarend. De corners vlogen er lekker in, maar ze maakten ook 4 veldgoals.

Alecto begon weer lekker fel. De eerste corner via Ties Schutte komt uit op een lange corner. Deze levert niks op, maar Alecto houdt de druk op Barendrecht. De volgende corner sleept Jesse Huisman er halfhoog in, 1-0. Einde eerste kwart.

In het tweede kwart loopt Bart Zoutendijk de bal zo de goal in, 2-0! Drie minuten later schuift Sem Breedveld de bal vol schuin de cirkel in, Ruben de Wolf tipt deze attent in, 3-0. Een tikkie takkie tussen Bart en Sem eindigt jammer genoeg over de achterlijn. Een volgende lange pass schuin over het veld wordt maar net gemist door Ruben. Het is rust.

Na de start van de tweede helft volgt al weer een corner voor Alecto. En weer sleept Jesse deze er in, 4-0. Bart geeft een mooie backhand laag voor die net aangeraakt wordt door Teun de Voogd, maar de bal gaat net naast de goal. Een volgende corner wordt net met de stick door de keeper van Barendrecht weggetikt. Een corner tegen wordt door keeper Duncan van der Valk goed weggewerkt en ook de rebound krijgt geen kans. Daarna belandt de bal weer op een voet in de cirkel van Alecto, volgende corner tegen. Maar keeper Duncan redt keer op keer. Einde derde kwart.

In het laatste kwart komt een hoge bal keihard op het hoofd van een speler van Barendrecht. Het duurt even voordat hij weer op kan staan, maar gelukkig hoeft hij niet naar het ziekenhuis.

Een aanval op de goal van Barendrecht is voorbij de keeper, maar een verdediger redt alsnog op de lijn. Bij een volgende aanval krijgt Teun de bal toegespeeld en al struikelend en spelers passerend schiet hij de bal met zijn backhand in de touwen, 5-0. Twee keer valt Bart aan op de goal, maar de keeper houdt zijn goal schoon.

In de laatste minuten geeft Thomas Kentstra, aka Kenny, de bal mooi voor op Ruben, die de 6-0 intikt. Dit is de eindstand. Alecto staat hiermee op plaats 5 met nog 2 wedstrijden te gaan voor het winterstop is. Zondag 19 november speelt Alecto weer thuis tegen Ommoord.

Uit de krant