Afbeelding
Foto: pr

Rijswijk beter uit de startblokken tegen Alecto Heren 1

Sport

Onder tropische omstandigheden streed Alecto Heren 1 voor de winst bij de eerste wedstrijd van het seizoen. Waar Alecto in de eerste twee kwarten beter speelde, had Rijswijk dat voordeel in de laatste twee kwarten. Alecto vocht toen meer tegen de eigen frustratie. Een strafbal leidde voor Rijswijk tot de winst.

Het eerste kwart begonnen beide partijen sterk. Het spel golfde heen en weer over het veld. Keeper Duncan van der Valk stopte de eerste corner van Rijswijk effectief. Niet lang daarna mocht Alecto een strafcorner nemen. Deze werd niet goed gestopt door Alecto, toch werd het daarna weer shoot voor Rijswijk wat een volgende corner opleverde. Ook die werd in eerste instantie gestopt, maar Sem Breedveld wist de bal weer de cirkel in te brengen. Jesse Huisman stond op dat moment niet in het veld, dus Bart Zoutendijk was aan slag. Helaas sloeg hij over de bal.

Het tweede kwart begon goed voor Alecto met meerdere aanvallen op het Rijswijkse goal. Een tegenaanval van Rijswijk had tot gevolg dat de bal bijna panklaar lag voor de aanvaller op de kop van de cirkel, maar gelukkig maaide deze over de bal heen. Bij het wegwerken van deze bal kwam Sebastiaan Kees tot een, onbedoelde, clash met de tegenspeler. Een volgende aanval van Rijswijk wordt goed onderschept door de verdediging van Alecto. Een mooie scoop vanuit achter door Jesse Huisman eindigt bij Bart Z die de bal controleert in de lucht. De verdediger van Rijswijk onderschept daarna echter toch de bal. Veel druk van beide kanten op de goals, Duncan redt nog eens sterk op een inzet van Rijswijk. Daarna is het rust en kunnen beide partijen even de schaduw opzoeken.

Na de rust mocht Rijswijk al vrij snel een strafcorner nemen. De bal ging steeds weer de lucht in na diverse schoten op doel met als gevolg dat een strafbal werd toegekend aan Rijswijk. 0-1. Daarna wordt het spel allengs fysieker wat leidt tot corrigerende beslissingen van het scheidsrechtersduo. Een schot op goal van Rijswijk gaat gelukkig hoog over. Sebastiaan K brengt de bal de cirkel in en legt ‘m op een voet, corner voor Alecto. De bal wordt mooi in de rechterbovenhoek gepusht maar de keeper tikt hem er uit. Joep Lindner airhockeyt de bal in de cirkel en schiet op de goal, de keeper stopt ook deze bal. Thomas van Iperen speelt met een mooie pass schuin over het veld Wessel Holtkamp aan die met een backhandschot de keeper probeert te verschalken, maar de bal gaat naast. Met een corner eindigt ook dit kwart.

In het laatste kwart kon Alecto een paar keer een mooie aanval opzetten. Waar de ene bal net over de achterlijn gaat, ligt de bal al snel weer in de cirkel van Alecto waar Rijswijk weer een corner haalt. Matthijs Lont onderschept de bal en Sem kan de bal weer in de cirkel van Rijswijk spelen naar Teun de Voogd die er een corner uit sleept voor Alecto. Maar de bal van de aangever blijft hangen. Dit was het einde van een wedstrijd met veel acties over een weer.

Zondag 17 september speelt Heren 1 uit tegen Zoetermeer.

Uit de krant