Afbeelding

RCL ondermaats in slotduel

Sport

Een wedstrijd die niet heel veel meer om het lijf had. Zo kan je de laatste wedstrijd van RCL dit seizoen, die afgelopen zaterdag in De Bloemerd werd gespeeld tegen TAVV, het beste typeren.

De thuisclub had nog een zeer kleine kans om een vervangende periode over te nemen en de bezoekers weten al enige tijd dat ze komend seizoen een treetje lager acteren. De Racing Club Leiderdorp had op deze laatste speeldag haar sponsoren uitgenodigd om voor, tijdens en na de wedstrijd onder het genot van een hapje en drankje en wat muziek gezellig met elkaar samen te zijn. Gezellig en gastvrij was het zeer zeker, maar de dissonant op deze zomerse dag was het vlaggenschip. De ploeg van trainer Hein van Heek verloor kansloos van de ploeg uit Ter Aar (1-4) en daar viel niets op af te dingen.

De beginfase was zeker niet saai. Binnen de minuut was er al de eerste speldenprik van TAVV in de vorm van een kopballetje van Youri Looyestijn. Een paar minuten later bedreigde Jake van Heusden het TAVV-doel met een lob, maar doelman Rodney Pater bleek deze middag nagenoeg onpasseerbaar. Binnen de tien minuten ging de onzeker ogende RCL-doelman Rodney Beij in de fout maar handenbinder Yassine El Mariami zag zijn inzet op de paal belanden.

De bezoekers kregen nog meer kansen maar RCL kwam goed weg. Tot na de drinkpauze halverwege de eerste helft. Een steekbal zette El Mariami alleen voor de Leiderdorpse doelman en de technicus schoot de bal uiterst beheerst in het doel. Een verdiende voorsprong.

Zomeravondvoetbal

Het spel van de gastheer was het beste als een potje zomeravondvoetbal te omschrijven. Karakteristiek daarvoor was aanvoerder Robin Brasker, normaal een sterkhouder in de Leiderdorpse formatie. Vlak voor rust liet hij zich bij een duel aan de zijlijn het kaas van zijn brood eten waardoor El Mariami een vrije doorgang had en zijn voorzet kon door Bjorn Valentijn worden binnengetikt. Het verschil werd in blessuretijd zelfs drie goals. Niet goed wegwerken van dezelfde Brasker resulteerde in een vrije trap van een meter of 20 en die werd onberispelijk door Looyestijn ingeschoten. Na tien minuten spelen in de tweede helft was het verschil ineens zelfs vier doelpunten. Een voorzet van Kevin Wijk werd op waarde geschat door Konings.

Uit een scherp aangesneden hoekschop van Robin Brasker was het de naar Katwijk vertrekkende Jayden Daleman die de eretreffer maakte voor RCL. Daarna kwam er wat meer balans in de wedstrijd. RCL blafte wel wat meer maar van bijten kwam het niet. Na een geenszins geflatteerde nederlaag in de heenwedstrijd werd er nu ook ruimschoots verloren van TAVV.