Alecto dames 1 is dolblij met handhaving in de eerste klasse.
Alecto dames 1 is dolblij met handhaving in de eerste klasse. Foto: PR

Alecto handhaaft zich in eerste klasse

Sport

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: ergens komen is gemakkelijker dan ergens blijven. Daar lag de uitdaging voor Alecto dames 1 afgelopen zondag. De hockeysters moesten zich bewijzen voor een handhavende plek in de eerste klasse.

Al vroeg in de middag namen de Leiderdorpse hockeysters het op tegen Groen-Geel tijdens de uitwedstrijd in Wassenaar. De wedstrijd voldeed aan alle hooggespannen verwachtingen vooraf. Niet zo vreemd met zoveel individuele kwaliteiten op het veld en een goede coach aan de zijlijn, die het team graag wilde laten handhaven in de een na laatste wedstrijd van de competitie.

Alecto zat vanaf het eerste fluitsignaal goed in de wedstrijd waardoor Groen-Geel het niet makkelijk had in eigen huis. Maar de ‘gele muur’ had wel wat moeite met de verdediging rond de eigen cirkel wat ertoe leidde dat Alecto vier tegencorners weggaf aan Groen-Geel in het eerste kwart. Deze corners werden niet verzilverd door de tegenstander, met dank aan de goede verdediging van keeper Merel Hollands.

Een knappe aanval door Eveline Siemssen leidde in het tweede kwart tot de eerste strafcorner voor Alecto. Helaas werd deze niet gescoord. Groen-Geel wist ook een strafcorner te behalen, maar ook deze leidde niet tot een doelpunt.

Alecto bleef goed spelen maar het lukte ook de twee volgende kwarten niet om te scoren. In het laatste kwart ging het tempo nog een stukje omhoog en was het in eerste instantie Groen-Geel die een grote kans wisten te bemachtigen. Deze werd naast getipt. Daarna pakte Alecto het weer stevig op en dit resulteerde er in dat Myrthe van Bolhuis een strafcorner wist te behalen. Alecto ging vol op de aanval, maar kon zichzelf opnieuw niet belonen met een doelpunt zodat het 0-0 bleef.

Dat werd ook de eindstand. Winst had er zeker in gezeten voor Alecto maar ook dit gelijkspel was genoeg voor handhaving in de eerste klasse. Zodat de Leiderdorpse ploeg met trots en blijdschap van het veld af konden lopen. Lof is ook zeker op zijn plaats voor coaches Derek van den Hoven, Thomas Vasiluta en Carlos Fajardo. 

Op 21 mei speelt de Leiderdorpse ploeg op eigen veld hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 3 (Reigers). 

Uit de krant