Deze dansgroep mag zich een jaar lang bondskampioen noemen in de categorie D 13-16 jaar.
Deze dansgroep mag zich een jaar lang bondskampioen noemen in de categorie D 13-16 jaar. Foto: PR

Dansgroep van ID Dance Factory pakt landelijk kampioenschap

Sport

De dansgroep van ID Dance Factory in de leeftijdscategorie 13-16 jaar heeft het NK Jazzdans op het D niveau gewonnen. De finale van de landelijke kampioenschappen, georganiseerd door de KNGU, vond plaats op zaterdag 13 mei. 

“Het was een zeer spannende dag”, kijkt Ilona Verhoogt, trainster van de succesvolle groep en tevens eigenaresse van de Leiderdorpse dansstudio, terug. De groep, met maar liefst achttien dansers, stond als eerste geplaatst voor de landelijke finale na alle voorrondes die de afgelopen maanden plaatsvonden. “We wisten dat we er goed voor stonden maar dit maakte het ook extra spannend; de kaarten werden tijdens de finale weer opnieuw geschud. Dat we met hoge punten en een groot verschil met de nummer 2 de eerste plek in de landelijke finale wisten te behalen, is fantastisch. Het is een grote beloning voor het harde werken van de meiden, we hebben er met elkaar hard voor getraind.”

De groep mag zich een jaar lang bondskampioen noemen in de categorie D 13-16 jaar en zal volgend jaar na dit grote succes een niveau hoger gaan dansen. De meiden zijn dit seizoen nog te bewonderen in het Stadstheater van Zoetermeer tijdens hun jaarlijkse eindvoorstelling op zondag 11 juni en tijdens het Doeshavenconcert op vrijdag 30 juni in Leiderdorp.

Uit de krant