Afbeelding

RCL ziet winst verdampen in laatste vijf minuten

Sport

Nadat Lars Verdel zijn ploeg vijf minuten voor tijd naar een 1-3 voorsprong had geschoten, leek RCL de drie punten in de pocket te hebben maar de bezoekers verkeken zich op de onverzettelijkheid van Kagia. De ingevallen Jasper Koot zette kort voor het einde van de wedstrijd de, door de Leiderdorpers zwaar betwistte, 2-3 op het scorebord, waarna supersub Ivo van der Vlugt in blessuretijd Lisserbroek in vuur en vlam zette (3-3).

De bezoekers kregen na tien minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd, maar Tommy Sinteur kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een voorzet van Roy Weenink binnen te tikken. Niet veel later kreeg Kagia, na een vermeende handsbal van RCL middenvelder Lars Verdel, op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap en Rens Lamboo wist, zoals vaker dit seizoen, met dit buitenkansje wel raad: 1-0.

De thuisploeg kon niet lang van de voorsprong genieten, want niet veel later was het raak aan de andere kant. Pascal Brasker, in het veld gekomen voor de al rap geblesseerd uitgevallen Weenink, speelde zich knap vrij aan de linkerkant, waarna het voor Jayden Daleman een koud kunstje was om te scoren: 1-1.

Sinteur leek een kwartier voor rust de bezoekers op voorsprong te zetten, maar zijn inzet eindigde buiten bereik van Kagia-doelman Aron Wijsman op de paal. Vlak voor rust kreeg Kagia twee grote mogelijkheden op de 2-1, maar zowel Gijs de Graaf als Tijs van der Schinkel stuitten op de alert reagerende RCL-keeper Rodney Beij.

In de tweede helft leken de bezoekers via treffers van de sterk spelende Pascal Brasker, op aangeven van Daleman, en Verdel, uit een vrije trap, een beslissend gat te hebben geslagen, maar de onverzettelijke thuisploeg, gesteund door een fel meelevend thuispubliek, wenste niet te capituleren. De uiteindelijke 3-3 zorgde voor vrolijkheid aan de Kikkerbeetstraat, terwijl in het rood-witte kamp de teleurstelling van de gezichten te lezen was.

Woedend

Trainer Hein van Heek was woedend na het gelijke spel. “Je kunt er als trainer de schurft over in hebben als je team niet goed presteert, maar dat hebben ze zeker wel gedaan. Ik heb dit keer echter moeite met de genomen beslissingen van de scheidsrechter. Hij heeft ons benadeeld en daardoor onze middag verziekt. Dat werd na afloop ook door de Kagianen zo benoemd en de leidsman gaf zelf aan dat hij er naast had gezeten. Daar koop je natuurlijk helemaal niets voor en dus ben je als trainer en spelersgroep gefrustreerd met dit resultaat. Het is en blijft bij mij een raadsel waarom hij hun grensrechter volgde in genomen beslissingen en onze grensrechter een paar keer liet staan. Echt balen, ook al gezien de ranglijst.”

Bron: Leidenaamateurvoetbal.nl/ Sem Nazloomian