Feest na de gewonnen wedstrijd tegen Atlantis. | Foto: PR
Feest na de gewonnen wedstrijd tegen Atlantis. | Foto: PR Foto: PR

Velocitas pakt zaalkampioenschap en promoveert naar overgangsklasse

Sport

Het eerste van Velocitas heeft zaterdag 18 maart definitief het kampioenschap in de eerste klasse van de zaalcompetitie binnengehaald. In een leuke maar best lastige uitwedstrijd tegen Atlantis trokken de Leiderdorpers in de tweede helft de overwinning naar zich toe. Met het kampioenschap promoveert Velocitas 1 naar de overgangsklasse.

Vorige week lag er al een kans voor Velocitas om kampioen te worden. Wanneer concurrent Refleks verloor van Atlantis konden zij Velocitas niet meer inhalen. De ploeg uit Rijswijk deed echter zijn taak, dus liet het kampioenschap nog een weekje op zich wachten. Zaterdag in Mijdrecht hadden de Leiderdorpers het in eigen hand. Dit bracht uiteraard spanning met zich mee wat een rol zou gaan spelen in de wedstrijd.

Vliegende start

Zoals vaker te zien in dit seizoen schoot het team van coach Richard Schouten uit de startblokken. De snelle 1-0 van Atlantis was het enige moment in de wedstrijd waarop de thuisploeg een voorsprong had. Al snel kwam Velocitas met een antwoord en liep door doelpunten van onder andere Siem van Osnabrugge, Gwen Haasnoot, Rosa Hüsken en Ivar van Driel uit naar een 2-6 voorsprong. Dit toont maar weer dat de Leiderdorpse ploeg over alle schijven kan scoren.

Deze voorsprong van 4 punten werd behouden tot aan de 7-11, die 10 minuten voor rust gemaakt werd door Lianne van Meurs. Vanaf dat moment viel het stil bij Velocitas. Maar liefst 10 minuten wisten de Leiderdopers niet te scoren. Velocitas werkt als een team samen waardoor de verdediging goed op orde was. Hierdoor kon Atlantis in de doelpuntloze fase slechts twee maal scoren. Ruststand: 9-11.

Stuivertje wisselen

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen een overwinning roken. Waar Atlantis dichterbij probeerde te komen, wilde Velocitas uitlopen. Een lange periode was het verschil steeds 2 of 3 doelpunten. Ondanks de controle die Velocitas had gedurende de wedstrijd zocht de ploeg soms naar de te moeilijke opties en verzuimde daardoor afstand te nemen, aldus coach Richard Schouten na afloop.

Tumultueus

Door de spanning in de wedstrijd werden beide ploegen ook in de duels feller. De warrige beslissingen van de wedstrijdleiding zorgde voor een tumultueuze fase. Na een time out aan de kant van Velocitas kwam de motor op gang. Door veel damesdoelpunten liep Velocitas uit naar een voorsprong van vier punten. Met twee doelpunten in twee aanvallen gooide Siem van Osnabrugge de wedstrijd in het slot. Atlantis vond nog een aantal keer de korf, maar op dat moment wist Velocitas al dat de buit binnen was. Eindstand: 19-22.

Huldiging

Aankomende zaterdag, 25 maart, speelt Velocitas 1 de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Om 18.00 uur nemen zij het in sporthal De Does op tegen Rapid 1. Kom de kampioenen nog één keer aanmoedigen!