Thomas Vasiluta in actie.
Thomas Vasiluta in actie. Foto: Ab Huisman

De IJssel te taai voor Alecto

Sport

De IJssel bleek afgelopen zondag een geduchte tegenstander. Ondanks de vele supporters langs het veld, redde Alecto Heren 1 het niet om deze  thuiswedstrijd te winnen.

De Leiderdorpers begonnen goed. Al snel werd er een corner behaald, maar deze werd weggewerkt door De IJssel. Ook de drie corners daarna werden niet verzilverd. Vervolgens vielen de mannen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan, maar keeper Duncan van der Valk stond op de goede plek. De daarop volgende corner werd uitgelopen door een verdediger van Alecto. Sebastiaan Kees bracht de bal naar voren en veroverde uiteindelijk een vrije slag in de buurt van de cirkel maar ook deze leidde niet tot de openingstreffer.

Strafcorner

In het 2e kwart waren er in beide cirkels gevaarlijke momenten, maar zonder resultaat. Uit een strafcorner voor Alecto scoorde Jesse Huisman op aangeven van Sebastiaan Kees eindelijk de 1-0 voor Alecto.

Alecto bleef aanvallen, met nog een goede kans voor Sem Breedveld, maar het was De IJssel dat nu vanuit een corner het net vond: 1-1.

Na de rust kreeg De IJssel de overhand. Na verschillende reddende acties van keeper Duncan viel er weer een corner achter de doellijn: 1-2. Alecto werd slordiger en De IJssel voerde de druk op wat resulteerde in de 1-3. De thuisploeg bleef aanvallen tot de laatste minuut maar was niet bij machte om de eindstand te veranderen.

Vrijdag 17 maart speelt Alecto Heren 1 in de Silver Cup uit tegen Haarlem H1. Op zondag 19 maart spelen de mannen uit tegen BHC Overbos.