Angel Daleman op kop bij de massa-start
Angel Daleman op kop bij de massa-start Foto: BSR agency

Tweemaal goud en eenmaal brons voor Angel Daleman bij World Cup Junioren

Sport

Goud op de teamsprint en op de massasprint en brons op de 500 meter. Dat is de oogst van de Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman (15) op de derde en laatste Junioren World Cup van dit seizoen, afgelopen weekend in het Duitse Inzell.

Met de derde plek op de 500 meter was Angel erg blij, want ze wist wél haar PR te verbeteren van 39:10 naar 39:00. Op de teamsprint van zaterdag schaatste Daleman met Pien Hersman en Pien Smit naar een prachtige eerste plaats met een ruime voorsprong van 3 seconden op het team uit de Verenigde Staten. Angel deed ook een gooi naar het goud op de massastart. In de halve finale moet ze de Zuid-Koreaanse Soo-Min Kang nog voor laten gaan, maar in de finale was Angel Daleman iedereen te snel af, al zijn de verschillen klein. 

Angel begint inmiddels een zeer bekende sporter te worden, niet alleen in onze regio maar in het hele land en ver daarbuiten. In het laatste weekend van januari deed ze bij de Junioren mee op het WK Shorttrack in Dresden. Daar was haar beste prestatie de winst in de B-finale van de 1500 meter. Ze haalde wel de A-finale van de relay, maar daarin werden de Nederlandse shorttracksters vierde.

Angel kan zich nu gaan opmaken voor het WK junioren allround dat komend weekend verreden wordt op dezelfde baan in Inzell. 

Angel op volle snelheid.
Angel maakt zich klaar voor de start van de 500 meter.

Uit de krant

Uit de krant