Jeroen Kampschreur in actie.
Jeroen Kampschreur in actie. Foto: Simon Bruty for OIS

Vier WK-medailles voor Jeroen Kampschreur

Sport

Het WK paraskiën, van 23 tot en met 29 januari in het Spaanse Espot, is succesvol verlopen voor de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur. Hij behaalde zilver op de Super G en de reuzenslalom en brons op de supercombinatie en de afdaling.

De eerste medaille pakte de 23-jarige Kampscheur vorige week maandag, op de eerste dag van het WK in de Spaanse Pyreneën, bij de Super G. Dat was nog bijna goud geweest maar de Japanner Taiki Morii was een honderdste seconde sneller. Regerend paralympisch kampioen Jesper Pedersen (Noorwegen) veroverde het brons.

Een dag later werd Kampschreur derde op de Supercombinatie, die bestaat uit een SuperG en een slalomrun. Na een goede Super G stond hij in zilveren positie. Maar halverwege de slalom maakte hij een grote fout, die hij met veel moeite wist te corrigeren. Ook vlak voor de finish schoof hij nog weg, wat opnieuw veel tijd kostte. Toch bleek zijn run goed voor een bronzen medaille. Het goud ging naar de Noor Jesper Pedersen. Zilver was voor René di Silvestro (Italië).

Woensdag kwam er nog een bronzen medaille bij voor Kampschreur op de afdaling. De Reuzenslalom op donderdag leverde hem de tweede zilveren plak op. Alleen zijn grote rivaal Jesper Pedersen (Noorwegen) was sneller.

Zaterdag ging Kampschreur voor een vijfde, en dit keer hopelijk gouden, medaille op de slalom maar het lukte hem niet om te finishen.

Het bleef dus bij vier medailles. Voorafgaand aan de WK had Kampschreur ervoor getekend. De Leiderdorper gaf aan dat “de vlakke pistes in Spanje niet in zijn voordeel waren”. Met de teller op twee zilver en twee brons moet hij die mening misschien toch herzien.

Bron: Robin Wubben, ParaWatcher

Uit de krant

Uit de krant