RCL en TAVV vechten een duel uit in de mist.
RCL en TAVV vechten een duel uit in de mist. Foto: Kees Verhaar

RCL onderuit tegen staartploeg

Sport

Het was niet de start van het nieuwe jaar waar RCL op hoopte. Tegen staartploeg TAVV, op papier een makkie, moesten de Leiderdorpers zaterdag in Ter Aar een 4-2 nederlaag incasseren.

In de vrij dichte mist was het duel net op gang gekomen of het was al 1-0 voor de thuisploeg. De scheidsrechter had een handsbal gezien in de zestien, die nogal betwist werd aan Leiderdorpse kant. Chiel Konings aanschouwde het, pakte zijn tijd en klopte Joe van Heusden. Het was de opmaat naar een vermakelijke eerste helft. Ook na de rust zou het duel niet stil vallen, maar in beide helften werd wel duidelijk dat de Racing Club continue achter de feiten aanliep.

Veelvuldig balbezit

Hein van Heek was uiteraard de mening toegedaan dat de vroege schade nog ruimschoots gerepareerd zou kunnen worden en hij zag zijn ploeg ook veelvuldig in balbezit komen. De vrije man werd makkelijker gewonnen, hoewel TAVV van meet af aan wel een portie onoverwinnelijkheid daar tegenover stelde. In de tiende minuut kregen de bezoekers een grote kopkans via Jake van Heusden. Zijn poging, op perfect aangeven van Mitchel de Kroon, ging voorlangs. Lars Verdel stuitte daarna een keer op doelman Rodney Pater en de 1-1 hing in de lucht.

Die kwam er ook en dat was op dat moment verdiend te noemen. Robin Brasker slingerde een vrije trap voor en de centrale verdediger claimde dat zijn inbreng niet werd aangeraakt en hij dus gescoord had. Lars Verdel meldde de zijkant dat het toch echt zijn doelpunt was, terwijl Tijssen het hield op een eigen doelpunt van Yannick Otto. De waarheid zal in het midden liggen, maar een toeschouwer had van dichtbij gezien dat de bal het laatst was aangeraakt door Otto. Hoe dan ook; de 1-1 was een feit.

Kort daarna werd het evenwel alweer 2-1. Een vlotte aanval via Kevin van Wijk en Donny van der Neut kwam uit bij Kevin van Broekhoven, die vanaf zestienmeter uithaalde. De inzet leek houdbaar, maar Van Heusden moest toch de gang naar het net maken.

De Kroon kreeg aan de overkant vervolgens een grote kans op de 2-2, maar op miraculeuze wijze bleef die treffer uit. Roy Weenink schoot een keer niet ver over, maar Michiel de la Mar moest eenmaal ingrijpen om Van Wijk van scoren af te houden.

Verwijten

Als vanzelfsprekend ging RCL na de rust op zoek naar minimaal balans, maar na twee minuten werd de marge naar twee doelpunten getild. Een foutieve terugspeelbal van Sjors Schouten werd opgepikt door Eric van der Hout en de vooral vorig seizoen makkelijk scorende aanvaller klopte de Leiderdorpse doelman nu met een schuiver. Bij RCL gingen er verwijten over en weer, maar de ploeg trachtte alsnog terug te komen in het duel.

Dat lukte nadat centrale verdediger Jesper van Overloop zijn maatje achterin, Brasker, vond in de aanvalslinie. De spanning was dus weer terug, maar na een rake kopbal uit een hoekschop van Otto was het wel zo ongeveer gedaan met de dadendrang van RCL. Van Heek probeerde het tij, voor de 4-2, nog te keren met het inbrengen van Max van Gent en de tussentijds gekomen Jayden Daleman (die stopte bij Alphense Boys), maar de vierde seizoensnederlaag kon niet meer worden voorkomen.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl