Een showdown-speler. |
Een showdown-speler. | Foto: Wiebke Wilting

Groot landelijk Showdown-toernooi in Leiden

Sport

Op zaterdag 28 januari houdt de Leidse Showdown-afdeling een groot landelijk toernooi. Er wordt in verschillende klassen gestreden om de prijzen.

Rond het succesvolle Zuid-Hollandtoernooi in 2022 kwam er zoveel respons uit de rest van het land dat besloten is om dat toernooi op korte termijn een landelijk vervolg te geven. Het belooft een toernooi op hoog niveau te worden, want vrijwel de hele Nederlandse top zal aanwezig zijn.

Het toernooi vindt plaats in Huis van de Buurt Morschwijck, Topaaslaan 19 in Leiden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. De finales zullen naar verwachting rond 16.30 uur worden gespeeld.

Showdown is een van de weinige sporten die ook visueel gehandicapten individueel kunnen beoefenen. Sporters hoeven echter beslist niet blind of slechtziend te zijn, want iedere speler draagt tijdens het spelen een geblindeerde skibril. Iedereen is daardoor gelijk. Showdown is een snelle en flitsende sport die één tegen één gespeeld wordt. Het wordt beoefend aan een tafel met opstaande randen. Aan de twee korte kanten van de tafel zit een doel-opening waarin een hoorbare bal moet worden geslagen om te scoren.

Uit de krant