Afbeelding

Velocitas start 2023 goed

Sport

Sporthal de Does was zaterdagavond 14 januari het toneel voor de eerste competitiewedstrijd van 2023 tussen Velocitas 1 en Atlantis 1. Na een spectaculaire strijd pakte Velocitas de overwinning.

Door: Marlies Smit

Velocitas speelde afgelopen week nog een oefenwedstrijd, waarmee het team van Richard zich extra goed had voorbereid op de wedstrijd van zaterdagavond. Beide teams komen onder luid gejuich het veld op gerend en het is meteen duidelijk: iedereen is vastbesloten om te winnen.

Vanaf de eerste minuut gooien beide teams zich vol energie in de wedstrijd. Aan beide kanten is de verdediging scherp en de aanval nog scherper. De stand lijkt de eerste paar minuten gelijk op te lopen, maar dan grijpt Velocitas met een doorloopbal van Debby en een vrije bal van Lianne in de achtste minuut de voorsprong. Twee prachtige schoten van Ivar en Gwen maken de afstand tussen de teams groter. Het publiek kijkt de ogen uit met alle prachtige aanvallen, het knap verdedigende werk en het alom sportieve staaltje kunst wat hier vertoont wordt. Daarbij blijft Velocitas voor op Atlantis 1. Het gat groeit, maar Atlantis laat zich niet kennen en weet de groei te stremmen. Het rustsignaal klinkt bij een stand van 11 – 5.

Spanning

De spelers van Atlantis moeten een goede peptalk gehad hebben in de pauze want met het ingaan van de tweede helft begint het team uit Mijdrecht al snel te scoren. En stopt daar niet mee totdat de stand weer gelijk is. In een paar minuten tijd staat het opeens 13 -13.

Velocitas krabt zichzelf dan toch even achter de oren maar weet het tij te keren. De verdediging wordt strakker en in de aanval lukt het de Leiderdorpers weer te scoren. Het publiek herpakt zijn adem na de spanning, ook al is de wedstrijd nog niet gespeeld. In de eindstrijd grijpt Velocitas de overwinning stevig vast en laat deze niet meer los. Atlantis laat geen moment de hoofden hangen en blijft de spanning in de wedstrijd brengen, maar het is niet meer genoeg. Siem, Lianne en Tom geven de voorzet met hun scores en Gwen, Ivar en Nick brengen de overwinning naar het eindsignaal. Velocitas wint daarmee met 24 – 20 in eigen huis.

Het was een spectaculaire wedstrijd, maar Velocitas was uiteindelijk de terechte winnaar. De Leiderdorpers blijven daarmee ook bovenaan staan in de competitie. Komende zaterdag speelt Velocitas uit tegen Rapid 1.